Primăria Baia de Fier renunță la investiții de zeci de miliarde de lei

Consiliul local din Baia de Fier renunță la proprietatea rețelelor de apă și canalizare din Rânca, în favoarea orașului Novaci, precum și captările de apă. Nu este vorba despre administrare, ci chiar de trecerea din domeniul public al comunei Baia de Fier în domeniul public al Novaciului. Pe scurt, renunță cu totul la investiții de zeci de miliarde de lei vechi. Administrația nu a oferit un punct de vedere până acum, potrivit pandurul.ro.

Trecerea din domeniul public al comunei Baia de Fier și din administrarea Consiliului Local Baia de Fier în domeniul public al orașului Novaci și în administrarea Consiliului Local Novaci, a bunurilor care alcătuiesc sistemul de alimentare cu apă și canalizare proprietatea comunei Baia de Fier situate în zona turistică Rânca- Corneșul Mare”, este titlul proiectului aflat miercuri pe ordinea de zi.

Primarul din Novaci, Dumitru Leuștean, a declarat că nu știe detalii și că este decizia comunei Baia de Fier, iar explicațiile tot de acolo trebuie să vină, potrivit sursei citate. Directorul executiv al A​sociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de utilităţi publice pentru serviciul de ​alimentare cu apă şi de canalizare ADIA Gorj, Aurel Popescu, aduce lumină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a confirmat că Baia de Fier vrea să părăsească ADIA și că a depus o solicitare în acest sens. „Am primit o solicitare, am dat un răspuns cu condițiile de ieșire. (…) Nu, renunțarea la proprietatea celor două sisteme din Rânca nu era pe listă. Este decizia UAT, de ce doresc să renunțe la proprietate, ce consideră ei că trebuie să facă este o problemă care ne depășește. Nu se consultă cu noi legat de decizia privitor la proprietatea pe care o are UAT-ul”, a explicat Aurel Popescu.

El a adăugat că ADIA lucrează la un masterplan de investiții în care era cuprinsă și comuna Baia de Fier, vrând astfel să explice și pierderile pe care le are comuna ca urmare a retragerii din asociație. Un punct de vedere a fost solicitat și directorul Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu, care a declarat că Baia de Fier dorește să părăsească Aparegio și ADIA: „UAT Baia de Fier, dorește să iese din operator și din ADIA- implicit! Sunt demersuri care trebuiesc făcute pentru a parcurge toți pașii”.

Populare

Recomandări

1,25 milioane lei – șpaga din portbagajul șefului CJ Vaslui

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost...