Darius Vâlcov s-a predat în Italia

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, s-a predat autorităților din Italia. El fugise din țară înainte de condamnarea la șase ani de închisoare pentru fapte de corupție.

Vâlcov s-a predat la o secție de poliție de lângă Napoli, relatează Corriere della Sera. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare.

Autoritățile române aveau informații că Vâlcov ar fi în zona Milano, unde avea stabilite interese de afaceri, încă anterior momentului condamnării sale definitive la șase ani de închisoare pentru corupție, printr-o decizie definitivă a instanței supreme, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acestea au transmis pe canale oficiale celor de la Roma să încerce să grăbească localizarea acestuia, pentru a evita o eventuală migrare a fostului oficial român către zona de sud a Italiei, având în vedere precedentele cazuri de acest fel cu persoane cunoscute din România, care au fost condamnate definitiv, dar instanțele italiene au refuzat extrădarea lor către București.

Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv la șase ani de detenție pentru corupție, un dosar început în 2015 și care s-a încheiat prin hotărâre definitvă la începutul lunii, o decizie prin care magistrații români au hotărât și confiscarea unor sume importante de bani, dar și a peste 170 de tablouri, pe care Vâlcov le cumpărase din bani primiți mită.

Populare

Recomandări

1,25 milioane lei – șpaga din portbagajul șefului CJ Vaslui

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost...