Ciucă și Ciolacu, așteptați la sediul FSLI pentru discuții

Greva profesorilor din învățământul preuniversitar continuă și miercuri, zi când sindicaliștii au spus că îi așteaptă pe reprezentanți guvernului pentru negocieri la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Sindicatele din Educației au spus că greva ar putea fi una de lungă durată și au anunțat că joi ar putea avea loc un nou marș de protest.

Simion Hăncescu, preşedintele FSLI, a spus marți, după discuția de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă și cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, că „nu a fost o negociere, a fost o întâlnire informală”.

„Faţă de ce se ştia nu am avansat, atâta că Guvernul a promis că va face nişte calcule. Nu ştim nimic concret deocamdată ce se va întâmpla. I-am invitat mâine la o şedinţă pe care o avem cu liderii din ţară, poate mâine vin cu o surpriză, dar astăzi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă”, a declarat Hăncescu, potrivit hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Guvernului au fost invitaţi miercuri, la sediul FSLI, la ora 17:00, la o şedinţă cu liderii celor trei federaţii sindicale.

„Miercuri va fi o şedinţă a tuturor liderilor celor trei federaţii şi am invitat conducerea Guvernului. Invitaţia este către premier, către domnul Ciolacu, domnul ministru al Finanţelor, ministrul Muncii (…) Noi am solicitat, ca să fie limpede, ceea ce am cerut rândul trecut: un act normativ prin care să se acorde o mărire salarială până la intrarea Legii salarizării în vigoare. Rămâne de văzut dacă Guvernul va accepta”, a precizat Hăncescu.

La finalul discuțiilor de la guvern, liderii FSLI, Simion Hăncescu, „Spiru Haret”, Marius Nistor, și „Alma Mater”, Anton Hadăr, au anunțat că greva generală declanșată luni va continua până când Guvernul va veni cu o „soluție acceptabilă”.

Ei au spus că nu au primit nicio propunere care să îi mulțumească, iar în aceste condiții ar putea fi „o grevă de lungă durată”.

De asemenea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a spus că este posibilă organizarea unui miting de protest, joi, 25 mai.

Populare

Recomandări

1,25 milioane lei – șpaga din portbagajul șefului CJ Vaslui

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost...