joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Și-a dat în judecată șeful pentru hărțuire sexuală. A crezut că „xx” din e-mail înseamnă săruturi

O angajată în IT și-a dat în judecată șeful pentru hărțuire sexuală, după ce a crezut că folosirea semnelor „xx”, „yy” și „????” într-un e-mail, în care cerea mai multe informații, era o metodă codificată de a-i face avansuri sexuale.

Karina Gasparova, care a lucrat ca manager de proiect la biroul londonez al essDOCS, o companie care furnizează „soluții comerciale fără hârtie”, a dat în judecată firma pentru hărțuire sexuală, discriminare și concediere pe nedrept.

Ea a povestit că, atunci când Alexander Goulandris a redenumit un fișier de lucru cu inițialele sale „ajg”, a crezut că este o abreviere pentru „A Jumbo Genital” (un organ sexual mare).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tribunalul din Londra a respins acuzațiile femeii și a transmis că percepția asupra asupra întâmplărilor este „denaturată”, scrie digi24.ro care citează BBC.

Gasparova a declarat că superiorul ei, Goulandris, a „încercat să vorbească cu ea” atunci când se discutau despre afaceri și că se uita fix la ea. De asemenea, a susținut că Goulandris s-a folosit de e-mail-uri pentru a-i face avansuri sexuale.

În aprilie 2021, femeia a depus o plângere împotriva lui Goulandris și a demisionat după ce a fost respinsă. Acuzațiile Karinei Gasparova au fost numite drept o „percepție distorsionată a evenimentelor cotidiene” de către anchetatori, care au adăugat că a „demonstrat o tendință de a face acuzații extraordinare fără dovezi”. După respingerea acuzațiilor de hărțuire sexuală, discriminare și concediere abuzivă, Gaasparova a fost obligată să plătească despăgubiri de 5.000 de lire sterline către essDOCS.

Foto: pixabay

Politica