vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Râmnicu Vâlcea și Călimănești, 635 de ani de atestare documentară

Sâmbătă, 20 mai, Râmnicu Vâlcea și Călimănești împlinesc 635 ani de atestare documentară. Localitățile au fost pentru prima data menționate în “Hrisovul” voievodului Mircea cel Bătrân (20 mai 1388). Primăriile municipiului reședință de județ și a stațiunii amintite au pregătit, ca în fiecare an, momente festive bogate în activități la care îi invită să participe pe toți doritorii.

Programul organizat de Primăria Râmnicu Vâlcea, împreună cu partenerii săi, a debutat încă de joi, 18 mai și se va încheia duminică, 21 mai. Concertele și celelalte manifestări sunt concentrate în principal în zona centrală, la umbra statuii lui Mircea cel Bătrân, în scuarul și parcul ce îi poartă numele. A avut loc o ședinţă festivă a Consiliului Local, de la ora 10.00, la Arenele “Traian”, urmată de o obișnuita paradă festivă până la statuia domnitorului de la intrarea în Parcul Mircea cel Bătrân și de un moment artistic susținut de artiștii Teatrului Municipal Ariel, urmat de lansarea a 635 de baloane colorate.

Constelații Rock, o nouă ediție, Caravana filmului românesc în Parcul Mircea cel Bătrân

Vineri, în Scuarul Mircea cel Bătrân, sunt programate un spectacol folcloric extraordinar susţinut de Ana Maria Iorga, Robert Târnăveanu, Marcela Fota, Cătălin Iancu, trupa Art şi Ansamblul Mioriţa din Vaideeni. Sâmbătă, capete de afiș vor fi DJ Project & Ioana Ignat şi Loredana & Agurida. Duminică, vor urca pe scenă Taraful Victor Florea şi Amna & Robert Toma. De asemenea, se reia oficial tradiția festivalului-concurs “Constelații Rock”. În Parcul Mircea cel Bătrân se va derula în fiecare seară, de vineri, 19 mai, până duminică, 21 mai, Caravana Filmului Românesc “Cartea şi Filmul”, ce va propune cinefililor vâlceni întâlnirea cu trei producţii de referinţă ale cinematografiei naţionale: “Imposibila iubire”, regizor Constantin Vaeni, “Funeralii fericite”, regizor Horaţiu Mălăele şi “Ultima noapte de dragoste”, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Scuarul Mircea cel Bătrân va fi animat în cele trei zile ale week-end-ului de o nouă ediţie a Târgului Meşterilor Populari Vâlceni.
Mai multe detalii despre programul divers, pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la adresa www.primariavl.ro, precum şi pe conturile de pe reţele sociale ale Municipalităţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Program mult mai auster, dar de bun gust, în stațiune

La Călimănești, sâmbătă, 20 de ani, are loc o ședință festivă a Consiliului Local, cu începere de la ora 9.00, în cadrul căreia îi va fi conferit titlul de Cetățean de onoare al localității doctorului Constantin Dumitrescu. Va urma inaugurarea Centrului multifunctional și prezentarea Campaniei “Creștem cu energie oltenească”, implementată local de Comisia Europeană în parteneriat cu ADR SV Oltenia. Mănăstirea Cozia va fi gazda unui te Deum și a Jubileului – acordarea de diplome familiilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie.
Pe scena Teatrului de vară “Florin Zamfirescu” din Parcul Central va avea loc un concert pop-rock susținut de Trupa Spam, de la ora 18.30, apoi unul folcloric – Aurel Tămaș iar seara o va încheia Bosquito. Duminică, vor urca pe scenă, tot de la ora 18.30, trupele Nu face nimic, Antract și Proconsul. Festivitățile se vor încheia cu un foc de artificii.

Politica