vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Dolj. Șofer depistat cu o alcoolemie de 2,74 g/l alcool pur în sânge, reținut


Un şofer de 20 de ani, din comuna Galicea Mare, a fost prins în trafic de poliţiştii doljeni având o concentraţie de de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma analizei de sânge, s-a stabilit faptul că acesta avea o alcoolemie de 2,74 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,5 g/l alcool pur în sânge la a doua probă. Mai mult, tânărul nu avea nici permis de conducere.

”În fapt, la data de 06 mai a.c., tânărul, în timp ce conducea un autoturism pe strada Independenței, din comuna Galicea Mare, a pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate două mostre biologice. În urma analizei de sânge efectuate la Institutul de Medicină Legală, din municipiul Craiova, s-a stabilit faptul că acesta avea o alcoolemie de 2,74 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,5 g/l alcool pur în sânge la a doua probă. De asemenea, s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus are autorizația de circulaţie provizorie expirată din data de 04.10.2018”, potrivit IPJ Dolj.

Polițiștii l-au reținut pe tânăr, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica