vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Sunteţi homosexuali, nu puteţi avea copii”. Deputatul Dumitru Coarnă, atac la PSD

Deputatul Dumitru Coarnă, fost membru al grupului PSD, s-a lansat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, într-un discurs cu jigniri la adresa parlamentarilor PSD.

În timpul dezbaterilor din Parlament asupra unui proiect de lege inițiat de Ministerul Familiei privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie, proiect care a provocat protestul AUR în fața Parlamentului, Dumitru Coarnă a acuzat că prin acesta s-ar separa copiii de familii.

„La Senat este COM 695 prin care permiteţi adopţiile copiilor români de cuplurile de homosexuali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eu ştiu că avem în sală la PSD mulţi de tipul ăsta, haideţi să protejăm copiii României.

Eu ştiu că voi nu puteţi face copii între voi, că nu aveţi cum, cei din PSD. Dacă vreţi, pot să vă spun lista în direct”, a susținut Coarnă.

„Eu ştiu că sunteţi homosexuali şi aţi văzut la televizor, în grup, ce aţi făcut între voi. Nu puteţi avea copii, nu vă bateţi joc de ţara asta. Lăsaţi familia normală să trăiască în România cum a trăit de mii de ani.

O să vă vină rândul, trădătorilor!”, a mai susținut Coarnă, în timp ce sala huiduia.

Deputatul Dumitru Focşa de la AUR a intervenit şi el:

„Este strigător la cer să vedem că ne comportăm ca în junglă, a ajuns Parlamentul României o junglă, doar pentru că nu mai faceţi diferenţa între trădare şi apărare de ţară, între obedienţă şi respectarea drepturilor cetăţeanului român.

Respectăm tot ceea ce ne dictează ăştia de la Comisia Europeană, ca nişte oi, nu mai gândim, nu adaptăm nicio recomandare interesului naţional şi apoi ne certăm între noi, aici. Copiii noştri vor avea de suferit”.

Deputatul Ionel Dancă de la Forţa Dreptei i-a cerut lui George Simion să oprească circul:

„Opriţi circul, domnule Simion. Ce e prea mult e prea mult. Vă jucaţi cu fricile sociale ale oamenilor şi manipulaţi isteric o temă falsă (..) şi nu este departe până când această manipulare poate să degenereze în acte violente.

Opriţi manipularea, opriţi isteria, opriţi circul”.

El a arătat că proiectul pentru care protestează AUR a fost votat în comisia de egalitate a şanselor cu votul parlamentarilor AUR în unanimitate.

Liderul grupului PSD, Alfred Simonis, a venit și el la tribună şi a spus că „acest comportament de tip stadion” este pentru cu totul alt context şi altă sală: „Vă asigur că tot ceea ce s-a întâmplat în comisii zilele acestea este perfect regulamentar”.

El i-a acuzat pe parlamentarii AUR că au încercat să blocheze dezbaterile în mai multe comisii, după ce „au scos din priză microfoane, calculatoare şi au împins angajaţii Parlamentului şi ai comisiilor să plece din sală”.

„Dacă cineva crede că prin astfel de metode, cu pumnul în gură, cu ocuparea locurilor preşedinţilor de şedinţă, cu introducerea de arme şi de gloanţe în Parlamentul României, putem conduce şedinţele Parlamentului, este aberant.

Nişte extremişti, nişte personaje abjecte, care nu fac altceva decât să provoace, instigaţi de state ostile acestei ţări.

Dacă cedăm acum, dacă intimidăm acum, dacă îi lăsăm să aibă succes, o vor ţine aşa de acum înainte şi poate pentru câteva săptămâni nu vom mai avea controlul atât de eficient şi vor reuşi să introducă şi arme în Parlament (…).

Vă asigur că nimeni nu adoptă nici copii, nimeni nu vinde nici România, dimpotrivă, eficientizează companiile de stat şi trebuie eficientizate şi nimeni nu permite luarea copiilor românilor”, a mai spus Alfred Simonis.

Prin proiectul de lege inițiat de Gabriela Firea sunt stabilite norme clare în baza cărora va fi realizată intervenţia autorităţilor administraţiei publice locale în vederea îndeplinirii atribuţiei referitoare la prevenirea separării copilului de familia sa şi la menţinerea copilului în familie, se arată în nota de fundamentare, scrie hotnews.ro

În document sunt reglementate principiile care stau la baza activităţii de prevenire a separării copilului de familie şi sunt clarificate şi detaliate situaţiile care pot genera separarea copilului de familia sa, cum ar fi: situaţia economică şi condiţiile de locuit precare existente în mediul său familial şi/sau în comunitate, cum ar fi sărăcia monetară sau sărăcia extremă, situaţia socială şi mediul social necorespunzător, care pot exercita influenţe negative asupra copilului, starea de sănătate precară a unuia sau mai multor membri ai familiei, nivelul de educaţie scăzut al membrilor familiei, mediul abuziv, violent existent în familie şi comportamentele la risc care pot afecta negativ relaţiile dintre adulţi, dintre copii şi dintre adulţi şi copii.

Prin proiectul de lege se înfiinţează Observatorul copilului, prin intermediul căruia vor fi identificaţi şi înregistraţi toţi copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de familie, se menţionează în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și este în dezbaterea Camerei Deputaților care este decizională.

Foto: Facebook/Dumitru Coarnă

Politica