joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Despre ochelarii de soare și cum să îi alegi

Atunci când vorbim despre modă, vorbim printre altele și despre piese și accesorii atemporale. Cum ar fi denimul sau ochelarii de soare. Indiferent de sezon, an sau ținută, mereu poți să plusezi cu o pereche de ochelari de soare, inclusiv iarna. Ochelarii de soare au ajuns să reprezinte rafinamentul și eleganța unei persoane, indiferent că este bărbat sau femeie. Atât bărbații cât și femeile pot integra ochelarii de soare în diverse combinații, astfel încât să pună o anumită ținută în valoare.

Cum am spus și mai sus, unele perechi de ochelari de soare au ajuns atât de populare, încât se recunosc dintr-o mie. Cum ar fi ochelarii de soare Ray Ban, mai exact modelul care este mai cunoscut în limbajul popular drept aviatori. Desigur că mai sunt multe alte branduri mari care au cel puțin un model de ochelari de soare la fel de popular. Unele perechi de ochelari de soare vin cu niște reguli nescrise atunci când vorbim despre crearea unei ținute. Unele perechi au ajuns chiar elementul de la care să construiești o ținută întreagă.

Să nu crezi că ochelarii de soare sunt făcuți doar pentru a putea să îi asortezi cu geanta sau cu cerceii. Ei mai au un rol, unul chiar important. Cel de a-ți proteja ochii de razele UV și sunt cu atât mai folositori și mai benefici în cazul în care suferi deja de o afecțiune a ochilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne oprim pentru moment aici, iar mai multe îți spunem în articolul care urmează unde o să povestim puțin mai mult despre ochelarii de soare, cum să îi alegi și altele.

Cum să îți cumperi ochelarii de soare în funcție de forma feței tale?

Mai nou, cu opt miliarde de oameni pe planeta noastră dragă, este clar că fiecare este construit în felul lui. Mai grași, mai slabi, mai rotunzi la față, mai ovali sau cum vrei tu, toți sutem diferiți. Nu degeaba există mai multe modele de ochelari de soare pe piață, pentru că există și atât de multe forme ale feței. Noi nu o să vorbim despre toate, dar o să vorbim despre cele mai întâlnite și o să îți spunem cu ce tip de ochelari de soare ți-ar sta mai bine.

Pentru cei care au o față ovală, treaba este deja făcută. Consideră-te un norocos și orientează-te aproape către orice tip de ramă. Mama natură a fost generoasă cu tine, așa că profită.

Pentru cei cu fața pătrată, o pereche de ochelari de soare rotunzi sau ovali o să te pună în valoare. Dacă ai fața așa, evită în general ramele pătrate sau dreptunghiulare pentru că nu te vor avantaja deloc.

Pentru cei cu fața rotundă, o pereche de ochelari de soare cu lentile mari și rame rotunde o să fie suficienți pentru a-ți pune fața în valoare.

Iar, pentru cei cu fața ascuțită sau puțin mai alungită, o pereche de ochelari cu rame subțiri, lentile nu foarte mari și rame rotunde stil Harry Potter o să ți se potrivească la fix.

Ce faci dacă porți deja ochelari de vedere?

Ei bine, dacă ai deja probleme cu ochii, o pereche de ochelari de soare nu au ce rău să îți facă. Desigur, dacă și tu îi porți moderat și nu de fiecare dată când soarele iese puțin din nori. Ce se întâmplă dacă te lipești efectiv de ochelarii de soare? Riști să dezvolți o sensibilitate și mai mare la razele soarelui. Asta în combinație cu problemele pe care probabil deja le ai, cu siguranță că nu au cum să îți facă prea mult bine.

Dar revenim la întrebarea de mai sus, ce faci dacă porți deja ochelari de vedere și nu ești pregătit să faci o investiție în momentul acesta? De obicei, pentru cei cu dioptrii, achiziționarea unei perechi de ochelari de soare este mai grea și mai costisitoare. De ce? Pentru că, pe lângă ramele de firmă pe care probabail ți le iei, mai trebuie să îți faci și lentile cu dioptrii. Cei cu dioptriile mari știu cât de costisitor poate să fie.

Totuși, o variantă mai ieftină în comparație cu prima, ar fi să îți faci o pereche de ochelari heliomați. Ce sunt ochelarii heliomați? Sunt ochelari de vedere normali ce au un tratament aplicat pe lentile și care în contact cu lumina ultravioletă se vor întuneca. Și uite așa ai parte de protecție împotriva razelor UV. Aceasta este o variantă care este și ea costisitoare, dar mai ieftină. Dacă nu dispui încă de bani pentru a-ți schimba ochelarii poți să mai aștepți și să apelezi la o șapcă care să te ferescă de razele soarelui.

Astfel, sperăm că ai învățat ceva din acest articol și că viitoarea pereche de ochelari de soare o să se potrivească atât cu ținuta, cât și cu forma feței tale.

Politica