joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tipuri de aparate dentare pentru copii și adolescenți și sfaturi pentru părinți

Cel mai eficient tratament la care putem apela atunci când ne confruntăm cu un aspect deranjant al dinților și ne dorim să îi aducem într-o poziție corectă este purtarea unui aparat dentar, numit în termeni medicali aparat ortodontic. Multă lume consideră în mod greșit că acestea sunt destinate în mod exclusiv copiilor, însă tratamentele cu aparat dentar pot fi folosite și în cazul adulților, rezultatele fiind aceleași. Este, totuși, adevărat că, în cazul copiilor, rezultatele sunt mai rapide, iar dinții sunt repoziționați într-un timp mai scurt.

Ce este aparatul dentar, cum este realizat și cum funcționează?

Un aparat dentar este un dispozitiv medical utilizat pentru a corecta poziția dinților și a maxilarelor, precum și pentru a trata problemele de ocluzie. Un aparat dentar este format din mai multe componente, fiecare având un rol bine stabilit în îndreptarea dinților sau aducerea lor pe axul normal de creștere. Printre acestea componente putem enumera bracketi, arc, inele, ligaturi. Dacă vrei să-ți pui un aparat dentar in Craiova, un medic specialist ortodont îți poate oferi cele mai bune sfaturi legate de tratament, pentru a obține un aspect cât mai natural al danturii.

Aparatele dentare sunt de mai multe tipuri, fixe și mobile, vizibile și invizibile, realizate din diverse materiale, precum metal, ceramică ori safir. De la un material la altul, efectele dorite pot fi obținute mai rapid, însă cea mai mare diferență dintre ele este de ordin estetic. În general, medicul ortodont este cel care îți poate oferi cele mai bune recomandări, în funcție de starea danturii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Durata medie de purtare a unui aparat dentar este de doi ani, însă aceasta poate să difere în funcție de gravitatea problemelor cu care se confruntă pacientul.

Aparatele dentare pentru copii și sfaturi legate de igiena orală

În general, este recomandat ca părinții să meargă cu cei mici la controale stomatologice regulate, de la vârste fragede. În jurul vârstei de 7 sau 8 ani, când încep să apară dinții permanenți, se poate interveni și pentru a stimula dinții să crească într-o direcție corectă. Cu cât sunt luate mai devreme măsurile necesare, cu atât problemele se pot rezolva mai ușor și mai rapid. O vizită la un cabinet de stomatologie in Craiova bun va ajuta la obținerea unui diagonostic complet în ceea ce privește sănătatea dinților unui copil.

Există numeroase obiceiuri nesănătoase pe care cei mici le pot deprinde în timp și care pot afecta sănătatea și direcția de creștere a dinților lor. Este bine ca părinții să observe aceste obiceiuri și să încerce să-i facă pe copii să renunțe la ele. Mai mult decât atât, respectarea regulilor unei igiene orale corecte este esențială. Dacă dinții sunt îngrijiți corect, se asigură o stare de sănătate orală mai bună, creșterea corectă a acestora, precum și reducerea riscurilor ca cel mic să se confrunte cu probleme.

Utilizarea unei paste de dinți bogate în fluor, a periuțelor recomandate de medic, dar și a aței dentare sunt foarte importante pentru o igienă orală corectă.

Tratamentul ortodontic este recomandat oricărei persoane care se confruntă cu probleme legate de poziția dinților și a maxilarelor și care își dorește un zâmbet mai frumos și sp elimine problemele de masticație și/ sau de vorbire asociate cu acestea. Cu cât se intervine mai din timp pentru corectarea acestora, cu atât vor fi reduse complicațiile care pot apărea în timp.

Sursa foto: Freepik

Politica