joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul britanic le cere profesorilor să nu le vorbească elevilor despre Andrew Tate

Profesorii sunt sfătuiţi de guvern să nu discute cu elevii despre Andrew Tate, „regele masculinităţii toxice”, influencerul din social media, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Școlile raportează un număr tot mai mare de cazuri misoginism şi hărţuire sexuală din partea unor băieţi de numai nouă ani, arată sursa citată. Se estimează că dintr-o clasă cu 30 de elevi, 8 băieți îl admiră pe Tate.

Reprezentanții organizației caritabile Diversify, cu sediul în Rotherham, care organizează ateliere şcolare despre incluziune, spun că primesc aproximativ 25 de apeluri pe săptămână de la şcoli primare şi secundare din Anglia care doresc ajutor pentru a face faţă hărţuirii sexuale şi „incidente misogine şocante”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mulţi citează influenţa lui Tate, care se află în arest la domiciliu în România pentru suspiciune de trafic de persoane şi crimă organizată, arată sursa citată.

News.ro notează că videoclipurile TikTok ale lui Tate le spun băieţilor că o femeie aparţine iubitului ei; că fetele care nu stau acasă sunt „târfe”; şi că victimele violurilor trebuie să „poarte responsabilitatea” pentru atacurile asupra lor.

Sara Cunningham, co-fondatoarea organizaţiei caritabile, critică faptul că oficialii de la Departamentul pentru Educaţie (DfE) i-au sfătuit pe directorii de şcoli care au cerut ajutor să nu încurajeze discuţiile despre opiniile lui Tate în cadrul lecţiilor de educaţie personală, socială şi de sănătate (PSHE) şi refuză să ofere orice fel de formare sau resurse.

Profesoara a sunat la linia de asistenţă telefonică a DfE în martie, solicitând resurse şi sprijin pentru formarea personalului în ceea ce priveşte abordarea lui Tate şi a misoginiei online. I s-a spus că nu există în prezent nicio resursă sau formare disponibilă şi că „acesta este doar un alt exemplu de tendinţă din social media, care va dispărea aşa cum au dispărut şi altele”, mai scrie News.ro.

sursa foto: wikipedia

Politica