duminică, martie 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Familiile pot descoperi Oltenia de Sub Munte într-un eveniment dedicat lor – Festivalul Licuricilor

Hai cu noi să descoperim lumina nopților de vară: licuricii de pe văile din Buila Vânturarița, dar și tradițiile locale din Oltenia de sub Munte!

Asociația Kogayon, ONG specializat în educație de mediu și managementul ariilor naturale protejate, alături de Agenția de turism Globe 365 și de Hanul Vatra din Costești, organizează Festivalul Licuricilor, primul eveniment  dedicat familiilor din Oltenia de Sub Munte, care va avea loc în Satul Costești din județul Vâlcea, în perioada 6-9 iulie.

Participarea este limitată la 200 de persoane, iar biletele se pot achiziționa de pe site-ul evenimentului și pe pagina de Facebook a acestuia. Festivalul Licuricilor reprezintă o oportunitate pentru a promova Oltenia de sub Munte și valorile sale locale, bazate pe conexiunea cu natura și experiențele autentice. 

Festivalul oferă o experiență multidimensională, care combină distracția și descoperirea naturii cu explorarea culturii locale prin gastronomie, muzică și povești specifice regiunii.  Evenimentul se adresează publicului în căutare de experiențe autentice și de cunoaștere a zonei. Participanții vor avea parte de activități variate, de ateliere de gastronomie, drumeții nocturne în pădure, proiecții de film în aer liber, dar și o serie de experiențe dedicate copiilor.

”Festivalul Licuricilor, cu motto-ul ”Lumina nopților de vară” este o ocazie încă rară în peisajul turismului românesc de a explora deopotrivă atât natura cât și cultura locală timp de câteva zile într-un mix atent conceput. Este un festival dedicat familiilor cu copii pentru că unul dintre scopurile acestui eveniment este de a-i aduce pe cei mici mai aproape de natură, iar zona subcarpatică din Vâlcea, spre norocul nostru, este una dintre zonele în care natura, în continuare, se împacă foarte bine cu oamenii din comunitate. 

Oltenia de sub Munte este o destinație ideală pentru un asemenea eveniment datorită atât  diversității elementelor de natură cât și bogăției patrimoniului cultural. În cadrul festivalului oaspeții vor fi implicați la modul cel mai activ și relaxant în universul gastronomic oltenesc, iar cei mici se vor bucura de câteva experiențe de neuitat, precum ateliere de entomologie sau de o noapte la cort în poiana din apropierea pensiunii. Așadar, vă așteptăm cu mic cu mare în minunata Olteniei de sub Munte” , declară Cristi Pitulice, Managing Partner Globe 365. 

Timp de trei zile, participanții la Festivalul Licuricilor vor avea șansa să se bucure de ateliere tematice în mijlocul naturii, preparate culinare specifice zonei Olteniei de sub Munte, degustări de vinuri și de băuturi din Oltenia la focuri de tabără, drumeți tematice, dar și un concert.

Începutul lunii iulie este perioada anului în care lumina licuricilor se poate vedea cu ochiul liber, iar în luminișurile din Oltenia de sub Munte populația acestora este sănătoasă și impresionantă.  Cu acest prilej, organizatorii au creat un întreg context de cunoaștere și descoperire a zonei, prin punerea în valoare a tradițiilor locale.

Despre Asociația Kogayon

Este ONG-ul pentru protecția mediului care a înființat Parcul Național Buila-Vânturarița în 2004. Activează voluntar în regiune de 20 de ani, timp în care a desfășurat zeci de proiecte de educație, promovare a regiunii, ecoturism, managementul ariilor naturale protejate și cercetare.  Este promotorul proiectului Oltenia de sub Munte Geoparc aspirant UNESCO, menit să dezvolte regiunea în mod sustenabil și să crească nivelul de trai al comunităților locale.

Despre Globe 365

Partener al Asociației Kogayon și susținător  al proiectului Geoparcului aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte. Cu peste 15 ani de experiență turistică, cei de la Globe365 sunt inițiatorii unor proiecte de Succes în peisajul turistic românesc precum Transilvania Train, Kido Express si Drumul Viilor.
Partener al Asociației Kogayon și susținător  al proiectului Geoparcului aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte. Cu peste 15 ani de experiență turistică, cei de la Globe365 sunt inițiatorii unor proiecte de Succes în peisajul turistic românesc precum Transilvania Train, Kido Express si Drumul Viilor.

Politica