vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Grindeanu, despre comasarea alegerilor: ”Am semne de întrebare că ar fi constituţional”

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, la Caracal, despre comasarea alegerilor, că în acest moment el are semne de întrebare că ar fi constituţional un astfel de demers dar a precizat că la finalul lui 2024, după patru rânduri de alegeri, o să fim cam sătui de pus ştampile, iar orice lucru care ar duce la o anumită simplificare, atâta vreme cât respectă legea, este binevenită, transmite News.ro.

”În acest moment, eu am semne de întrebare că ar fi constituţional, dar nu sunt un specialist în drept constituţional, din contră, nu vreau să mă pronunţ. Nu e o decizie luată”, a spus Sorin Grindeanu.

El a precizat că anul 2024 este un an în care vom avea multe rânduri de alegeri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Vom avea europarlamentare, locale, generale şi prezidenţiale. Eu cred că la finalul anului 2024 o să fim cam sătui, aşa, de pus ştampile şi atunci orice lucru care ar duce la o anumită simplificare, atâta vreme cât respectă legea, eu cred că este binevenită”, a mai comentat Sorin Grindeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Constanţa, că comasarea alegerilor se discută în partide şi este o variantă care este posibilă constituţional. Şeful statului a precizat că nu e posibil să aducem parlamentarele mai aproape, este însă posibil să fie amânate localele. El a mai arătat că au existat prime discuţii la nivelul coaliţiei, încă se evaluează dacă aduce ceva, pentru că, dacă nu aduce nimic nici pentru cetăţean, nici pentru partide, nu trebuie făcută.

Liberalii vor primi, săptămâna aceasta, analiza specialiştilor din partid privind comasarea alegerilor în 2024 şi vor merge cu concluziile în şedinţa coaliţiei, au precizat surse liberale. Scenariile vizează o comasare a alegerilor locale cu parlamentarele sau cu europarlamentarele sau alegerile parlamentare cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Politica