joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cât ne costă Târgul de Paște din Craiova

Târgul „Alice în Țara Minunilor”, organizat de Paște, în Parcul Romanescu, îi costă pe craioveni. Cât? Nu se știe exact deocamdată, dar Primăria spune că bugetul maxim alocat este de 167 mii lei. Dacă se va încadra în sumă sau dacă banii vor fi recuperați rămâne de văzut.

Târgul de Paște din Craiova s-a deschis încă de la începutul lunii aprilie. Craiovenii au avut ocazia să meargă în Parcul „Nicolae Romanescu” și să vadă în ce au investit autoritățile locale banii publici. Luminițe, căsuțe colorate, iepurași și decorațiuni. Chiar de la deschidere, vremea le-a încurcat planurile organizatorilor, care sperau ca Târgul să aibă un mare succes.

Cu exactitate, cheltuielile totale vor putea fi stabilite doar la finalul evenimentului, ținând cont de faptul că Târgul de Paște este în desfășurare și va dura până la începutul lunii viitoare: „Menționăm faptul că sumele cheltuite vor fi recuperate din taxele plătite de către comercianți pentru închirierea căsuțelor, precum și din taxa hotelieră percepută de la turiști. Taxă ce nu poate fi cheltuită decât pentru evenimente și promovarea acestora cu scopul de a atrage turiști în municipiul Craiova”, susțin autoritățile locale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Unii craioveni nu s-au lăsat impresionați prea tare de Târgul de Paște, lăudat chiar de primarul orașului, cu mult timp înainte de deschidere. În același timp, comercianții s-au lovit și ei de diferite probleme. Cetățenii din Bănie nu sunt tocmai atât de liberi, încât să meargă în parc și în timpul săptămânii și nici atât de bogați încât să își permită să mănânce zilnic produse pregătite pentru a fi servite în Târgul de Paște.

Astfel, vânzătorii au de ales. Aceștia pot să stea zilnic și să aștepte turiștii atât de menționați pe pagina de Facebook a primarului sau să tragă obloanele, mai devreme, și să spere că în weekend își vor face timp chiar craiovenii să treacă pe la ei.

Peste 20 de căsuțe cu bunătăți au fost montate în Parc. Mirosurile acoperă aproape întreg Târgul de Paște, dar și prețurile sunt pe măsură. Cârnații afumați costă 80 de lei pe kilogram, jumările sunt 70 de lei, iar pentru slănina de porc, oamenii trebuie să scoată din buzunar 50 de lei. Nici preparatele clasice unui târg nu sunt tocmai accesibile. 7 lei costă o porție de cartofi prăjiți, în timp ce un mic este 6 lei.

Politica