vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Act medical în metastaze, la SJU. Pacientă cu AVC, salvată de transferul la Universitarul din București

Un nou pacient nemulțumit acuză public, în termeni duri, calitatea lamentabilă a actului medical prestat la Spitalul Județean de Urgențe (SJU) Vâlcea. Pensionară de grad I din cauza unui cancer cu care se luptă din 2018, Elena Andreea Roșu a suferit, acasă, acum trei săptămâni, un AVC cu semipareză pe partea stângă. A fost dusă de urgență la UPU, unde susține că trei medici – unul de gardă și doi neurologi – nu au știut ce să-i facă. În cele din urmă, după insistențele ei, i-a fost acceptat transferul la Spitalul Universitar de Urgență București. Ceea ce consideră că a salvat-o.

“Norocul meu că am reușit să cer și să mă transfer la București, la Spitalul Universitar de Urgență, unde am fost imediat preluată de o echipa de medici profesioniști și dedicați, care au reușit să mă stabilizeze, sa îmi facă foarte multe investigații ca să afle cauza AVC-ului avut și m-au pus imediat pe tratamente. Nu pot să înțeleg cum în alte spitale se poate și alți doctori știu ce să facă și pot, iar la noi nu se poate, într-un oraș dezvoltat , frumos și în care doar imaginea contează, restul…”, a scris Elena Andreea Roșu pe contul său de Facebook în momentul în care și-a recuperat capacitatea de a se concentra (sursa aici).

Reacreditarea e supravegheată de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Așa cum se menționează clar pe site-ul instituției, SJU Vâlcea se află în procedură de reacreditare. Instituția a beneficiat de imense fonduri pentru ample investiții în modernizare, în ultimul deceniu. S-a asigurat de un nou mandat, în urma concursului de luna trecută, și managerul unității, chirurgul Dan Ponoran. Totuși, spitalul se confruntă deja de ani buni cu dure acuzații din partea foarte multor pacienți rău tratați, ori ignorați pur și simplu, numărul acestor situații părând să nu se mai termine. Până acum, niciun cadru medical nu a fost sancționat de Consiliul etic al instituției medicale, de Colegiul medicilor nici atât, dar procese de malpraxis au început să fie câștigate în instanțe de pacienți. Pagubele, însă, le suportă statul, adică tot contribuabilul, iar medicii își continuă liniștiți activitatea în posturile în care au comis nereguli.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până la închiderea ediției, managerul Dan Ponoran nu a putut fi contactat.

Politica