vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un fost deputat PSD, reținut într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Fostul deputat Octavian Goga și alte două persoane au fost arestate preventiv într-un dosar DNA privind fraudarea de fonduri europene de peste 8 milioane de lei.

Noul dosar vizează fapte tot din perioada în care Octavian Goga era parlamentar.

Potrivit procurorilor, începând din august 2018, inculpatul Goga Octavian împreună cu administratorul de drept al societății pe care o controla ar fi creat condiții artificiale pentru a accesa fonduri nerambursabile necesare implementării unui proiect ce avea ca obiect „Construire ferma vaci de lapte în loc. Araci”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Concret, cei doi inculpați, beneficiind de ajutorul celorlalți doi, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, care atestau fictiv executarea unor lucrări și livrarea unor materiale de construcții, în scopul îndeplinirii condițiilor impuse de finanțator. Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute fonduri nerambursabile în valoare totală de 8.358.822 lei”, susțin procurorii DNA.

Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis.

Din iunie 2017 a activat în grupul PSD.

Mandatul de parlamentar al lui Goga a încetat în 15 octombrie 2019, însă după tergiversări. Cu o săptămână înainte, Octavian Goga fusese salvat de parlamentarii PSD, care au absentat masiv la votul de încetare a mandatului acestuia

Politica