joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Dolj. Vântul le-a distrus solariile

Vântul puternic a provocat pagube însemnate agricultorilor din judeţul Dolj, primele date trimise din teritoriu către Instituţia Prefectului judeţului arătând că mulți dintre ei sunt afectaţi de vremea rea, în condiţiile în care rafalele au distrus culturi şi solarii.

În acest sens, prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a emis un Ordin pentru constituirea comisiei de evaluare a pagubelor produse în urma vântului puternic, comisie ce se va deplasa în teren pentru a analiza situația fiecărui fermier afectat în parte.

De asemenea, Dan Diaconu, a luat legătura cu ministrul Agriculturii căruia i-a prezentat situația și i-a solicitat sprijin în acest sens și a ținut legătura constant cu reprezentanții Direcției Agricole Dolj pentru a se asigura că sunt urmate demersurile legale ce se impun în astfel de situații.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Până în acest moment Instituția Prefectului Dolj a primit informări oficiale cu situația generată de vântul puternic din localitățile Desa, Călărași și Dăbuleni, dar potrivit informațiilor furnizate de Direcția Agricolă Dolj ar mai fi alte 12 localități din județ afectate”, se arată în comunicatul prefecturii.

Adresele celor trei UAT-uri menționează că vântul puternic a produs pagube însemnate legumicultorilor din zonă (solarii distruse total sau parțial, culturi distruse). Ar fi vorba de culturi de căpșuni, cartofi, pepeni verzi și galbeni, tomate.

Politica