vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drumul Județean 675 C, reabilitat de CJ Gorj

Consiliul Județean Gorj va reabilita Drumul Județean 675 C. Este vorba, mai exact, de șoseaua ce trece prin localitățile Târgu Logrești, Popești, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Becheni, Corșoru, Alimpești, Sârbești, Ciupercenii de Olteț, până în DN67.

Consiliul Județean a motivat această investiție prin faptul că „circulația pe acest tronson se efectuează în condiții de siguranță precară”. Lucrările presupun reabilitarea și consolidarea drumului. Banii pentru lucrări provin din fonduri europene. Valoarea acestor lucrări este de 4,1 milioane de lei.

Oficialii Consiliului Județean Gorj au explicat ce se urmărește prin acest proiect: „îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii din cadrul spaţiului rural; ameliorarea accesului la reţeaua de drumuri naţionale ce fac legătura cu acest drum judeţean; ameliorarea accesului la alte obiective economice şi turistice din zonă. rectificarea în plan, în profil transversal, a elementelor sectorului de drum existent şi eliminarea punctelor periculoase, dacă este cazul; modernizarea structurii rutiere; amenajarea acostamentelor; rezolvarea scurgerii apelor prin amenajarea de rigole şi şanţuri de colectare şi dirijare a apelor pluviale în zona consolidărilor; amenajarea podeţelor în scopul asigurării preluării şi scurgerii apelor pluviale; Prin finalizarea acestor lucrări de consolidare margine drum km.27+980 – km.28+124 – piloți 1,08m, locuitorii din zona drumului vor beneficia de condiţii optime de deplasare rutieră, fără a întâmpina greutăţi în deplasările zilnice în anotimpurile ploioase”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica