vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Ministrul Virgil Popescu anunță că începe construirea unui gazoduct de 180 de km ce va străbate județul

Județul Mehedinți este principalul beneficiar al unui gazoduct care se va construi în perioada următoare pe o lungime de 180 de km. 

Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru construcţia conductei de transport a gazelor naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa, anunţă ministrul Energiei, mehedințeanul Virgil Popescu.

Gazoductul va avea o lungime de 180 km, iar fondurile vor fi asigurate inclusiv din Fondul pentru Modernizare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„A fost făcut un nou pas pentru construcţia conductei de transport a gazelor naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa. Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru construcţia conductei, care va avea o lungime de 180 km, iar fondurile vor fi asigurate inclusiv din Fondul pentru Modernizare. În august 2022 am semnat autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale, care prevede inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică. Totodată, proiectul de investiţii «Conductă de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa» a fost declarat de Guvern proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale”, a anunțat  Virgil Popescu.

Ministrul a mai precizat că proiectul este important pentru regiunea Olteniei, dar şi „o piesă vitală” pentru a diversifica rutele de transport către Vest şi pentru a face din România un hub energetic.

Conducta va trece prin judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin (municipiile Caransebeş și Orşova, plus localităţile Băile Herculane, Topleţ, Mehadia, Cornea, Domaşnea, Căzăneşti, Teregova, Armeniş, Slatina Timiş, Bucoşniţa, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunişor, Husnicioara, Căzăneşti, Siseşti, Ilovăţ, Bâlvăneşti, Godeanu, Balta, Podeni, Cireşu şi Iloviţa).

„Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităţilor din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) şi aproximativ 113 de agenţi economici în judeţul Mehedinţi precum şi aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale etc) şi aproximativ 231 de agenţi economici în judeţul Caraş Severin”, a mai menţionat ministrul Virgil Popescu.



Politica