Alarmă falsă în Mehedinți! O persoană a mințit că este sechestrată și amenințată cu moartea

„Facem apel la cetățeni să conștientizeze că orice apel non-urgent înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea unor urgențe reale”

Polițiștii din cadrul Poliției oraș Baia de Aramă au fost alertați duminică, 26 martie, de o persoană necunoscută cu privire la faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, ulterior terminalul mobil fiind închis și nu s-a mai putut relaționa cu persoana care a făcut sesizarea.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției oraș Baia de Aramă care în urma verificărilor efectuate au stabilit că terminalul mobil de pe care s-a făcut apelul apare localizat pe o stradă din orașul Baia de Aramă, iar din datele obținute a fost identificat un imobil unde s-ar fi putut afla persoana în cauză.

Având în vedere caracterul sesizării polițiștii au pătruns în imobilul respectiv, unde au identificat șase persoane printre care și o femeie de 34 de ani, din comuna Telești, județul Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta a relatat polițiștilor că în urma unei provocări primite în timpul unui joc, a apelat nejustificat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 de pe telefonul mobil al unei alte persoane și a sesizat faptul că este sechestrată și amenințată cu moartea, aspecte neconforme realității.

Față de persoana în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 4000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

Facem apel la cetățeni să conștientizeze că orice apel non-urgent înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea unor urgențe reale. Le reamintim cetățenilor să apeleze numărul 112 doar când au o urgență reală pentru care se impune prezența organelor de poliție sau a altor autorități la fața locului!

De asemenea, vă aducem la cunoștință că alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se sancționează cu amendă de la 2000 lei la 4000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de 1 an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4000 de lei la 8000 de lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activități în folosul comunității”, potrivit IPJ Mehedinți.

Populare

Recomandări