Dolj. Începe simularea naţională a examenului de Bacalaureat. Aproximativ 5.000 de elevi, înscrişi

4997 de elevi din județul Dolj, de la clasele a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă (3970 – învățământ  zi, 1027 învățământ seral, FR), vor participa în perioada 27-29 martie 2023 la simularea națională a examenului de Bacalaureat, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Examenul este organizat în 45 unități de învățământ liceal.

Luni, 27 martie, va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română – proba E.a).

Marți, 28 martie, examenul de simulare va continua cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – proba E.c).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării (E.d), este programată miercuri, 29 martie.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare clasă, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore. Toate sălile de clasă în care se va susține simularea examenului național de Bacalaureat au în dotare camere funcționale de supraveghere audio-video.

16 elevi beneficiează de asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale: evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și examenul național de bacalaureat – sesiunea 2023.

Comunicarea rezultatelor se va face în data de 6 aprilie 2023.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

”Simularea națională a examenului de Bacalaureat se desfășoară în conformitate cu Ordinul  nr. 3138 din 25 ianuarie 2023 privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2022-2023”, se arată în comunicatul ISJ Dolj.

Obiectivele simulării sunt: familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Populare

Recomandări

România a aflat cu cine joacă în grupele EURO 2024

Naționala României și-a aflat sâmbătă, 2 decembrie, adversarii de...

Cod galben de vreme rea în jumătate de țară

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis două alerte...

A încălcat ordinul de protecție și acum este în arest

Un bărbat de 56 de ani din Râmnicu Vâlcea...

UPDATE/Explozie la o centrală termică din Olt. O persoană a murit

Update/ Din nefericire, conform IPJ Olt, bărbatul de 72...