joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria va plăti mai mult pentru iluminatul public din Craiova

S.C. Flash Lighting Services S.A., firma care face lumină în Bănie, solicită aprobarea ajustării tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de iluminat public din Municipiul Craiova. Conform referatului de aprobare ce va sta pe masa consilierilor locali, cererea vine în urma creșterii indicelui preţurilor de consum iunie 2021 – ianuarie 2023, dar și pentru că autoritățile locale au semnat un contract de așa natură: firma are dreptul să propună tarife noi, iar Primăria are dreptul să le aprobe.

Potrivit prevederilor art. 15, alin. 7 şi art. 16, alin 10 din Contractul nr. 48275/27.03.2015, de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat public din Municipiul Craiova, concesionarul are dreptul să propună tarife de iluminat public, fundamentate în condiţiile legii iluminatului public, iar concedentul are dreptul să aprobe tarifele propuse, să controleze şi să supravegheze modul de fundamentare a tarifelor şi respectarea metodologiei de ajustare a acestora”, se specifică în referatul de aprobare.

Noile tarife vor intra în vigoare, după aprobarea acestora în Consiliul Local al Municipiului Craiova şi nu se vor aplica retroactiv pentru lucrările deja recepţionate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S.C. Flash Lighting Services S.A a întocmit fişele de fundamentare pentru ajustarea tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de iluminat public pe baza cheltuielilor materiale, cheltuielilor salariale şi a cheltuielilor operaţionale care au fost actualizate cu indicele de creştere al preţurilor de consum, respectiv 122,16%, pentru perioada iunie 2021 – ianuarie 2023 şi cu indicele de creştere a salariului minim pe economie, în perioada 2021 – 2023, respectiv 133,33%”, se mai menționează în referatul de aprobare.

Politica