sâmbătă, iulie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Accident feroviar. Patru victime

Update/ Conductoarea trenului a decedat la spital. Femeia avea 52 ani.

„Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Calatori anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate.”- CFR Călători

_____

Policlinica Buna Vestire Craiova

Update/ Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cere anchetă: „În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz. De altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie. În calitate de ministru al Transporturilor al Infrastructurii consider că prioritatea CFR Călători este, în primul rând, siguranța călătorilor!”

Patru oameni au fost răniți, după ce o locomotivă a intrat într-un vagon staționat în care se aflau călători. Victimele sunt angajați ai CFR și un călător. Accidentul s-a produs sâmbătă seara în gara din Galaţi. Mecanicul de locomotivă nu ar fi frânat la timp, unele surse afirmând că ar fi fost o defecțiune a sistemului de frânare. Dintre cei 4 răniți, unul a fost găsit de echipajele ISU în stop cardio respirator, iar altul încarcerat.

„Graduatorul a luat pur și simplu viteză fără ca mecanicul să poată controla. Era o defecțiune tehnică”, a spus Rodrigo Maxim, lider de sindicat la CFR Călători, la digi24.

Potrivit CFR Călători, mecanicul de locomotivă, în vârstă de 50 ani, are o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani.

„CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon. Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident.”- CFR Călători

sursa foto: Antena 3

Revenim!

Politica