VIDEO/ Protestatarii francezi au dat foc primăriei din Bordeaux

Peste 3.5 milioane de francezi au protestat pe străzi față de adoptarea noii legi a pensiilor. Unii protestatari din Bordeaux au decis să dea foc primăriei. Imaginile șocante care au circulat pe internet arată cum ușa și intrarea în primărie sunt cuprinse de flăcări.

Primarul orașului Bordeaux a declarat că deplânge asemenea acte de violență. Piere Hurmic s-a declarat șocat de gestul de vandalism la care au apelat unii protestatari. 

”Deplâng orice act de violență. Dreptul de a demonstra este un drept constituțional, dar nu și dreptul de a jefui. Cum să nu condamn în cei mai fermi termeni asemenea acte de vandalism?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mă simt foarte șocat, la fel ca tot personalul municipal și aleșii orașului Bordeaux care nu înțeleg acest act de vandalism”, a spus primarul orașului Bordeaux, Pierre Hurmic, potrivit Digi24.

Focul a fost stins de către pompieri înainte să se extindă și în jur. Nu se cunosc momentan persoanele care au dat foc primăriei. 

Peste un milion de oameni au ieșit joi pe străzi, dintre care 119.000 la Paris, potrivit cifrelor Ministerului de Interne, în timp ce sindicatele susţin că au fost peste 3,5 milioane de participanţi la proteste, din care 800.000 în Capitală.

Poliția a folosit multe gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, iar bulevardele Parisul s-au înecat în fum, din cauza multiplelor incendii provocate de ei.

În capitala Franţei au fost raportate peste 140 de incendii provocate de manifestanţi, a declarat ministrul de Interne, Gérald Darmanin.

Peste 170 de protestatari au fost reţinuţi, iar premierul Elisabeth Borne a catalogat drept „inacceptabile” atacurile soldate cu rănirea a numeroşi poliţişti şi producerea de pagube importante. În plus, 149 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi.

Sindicatele au anunţat noi proteste pentru marți, când regele Charles al III-lea vizitează Franţa.

El are programată o călătorie la Bordeaux în acea zi.

Ministrul de Interne francez a încercat să înlăture orice îngrijorare înaintea de călătoria regelui, afirmând joi seară că securitatea „nu reprezintă nicio problemă” și că monarhul va fi „primit și binevenit”.

Foto: captură video

Populare

Recomandări

Portul Izmail, lovit de drone. O persoană a fost ucisă

Portul Izmail de pe malul ucrainean al Dunării a...

Copiii îi pot trimite scrisori lui Moş Crăciun prin Poşta Română

Începând de vineri, copiii îi pot trimite scrisori lui...

Mariah Carey a fost detronată. „All I Want for Christmas is You” a pierdut primul loc din topuri

Mariah Carey nu mai este regina Crăciunului. Începând cu...