joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taximetriștii vor să crească tariful în Craiova

Asociaţia Taximetriştilor Pelendava a înaintat autorităţii locale documentația referitoare la fundamentarea tarifului de distanţă maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi, în cuantum de 5,6 lei/km. Astfel, pe masa consilierilor locali din Bănie va sta, pe data de 30 martie, proiectul referitor la „aprobarea tarifului de distanţă maximal, pentru transportul de persoane, în regim de taxi”.

Modificarea tarifelor de distanţă ar urma să fie modificate, ținând cont de faptul că taximetriștii ar avea cheltuieli mult mai mari față de anii trecuți:

a) cheltuielile cu combustibilii şi lubrifianţii se determină avându-se în vedere preţurile de achiziţie în vigoare şi consumurile normate standard, luându-se în calcul modificarea acestora cu o influenţă mai mare decât cea a indicelui preţurilor de consum pe o perioadă de 3 luni consecutive;
b) cheltuielile cu amortizarea se determină respectându-se reglementările legale în vigoare;
c) cheltuielile cu întreţinerea – reparaţiile – piesele de schimb, anvelopele, acumulatori şi alte cheltuieli se determină avându-se în vedere modificarea acestora cu o influenţă mai mare decât cea a indicelui preţurilor de consum pe o perioadă de 3 luni consecutive;
d) cheltuielile cu munca vie se fundamentează în funcţie de legislaţia în vigoare, corelată cu principiul eficienţei economice;
e) cheltuielile cu impozitele, autorizaţiile şi alte taxe se determină potrivit prevederilor legale în vigoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tariful maximal de distanţă, pentru transportul public local de persoane în regim de taxi în Municipiul Craiova nu a mai fost modificat din anul 2009, după cum se specifică în referatul de aprobare.

Pentru craioveni nu va fi ușor, dacă proiectul va trece de votul consilierilor locali. Orice scumpire în plus, față de cele deja existente, nu ar face decât să îi demoralizeze și mai mult, să îi facă să se simtă și mai săraci sau chiar neputincioși. Pentru autoritățile locale rămâne de văzut dacă va fi de bun augur un vot pozitiv în acest sens. Municipalitatea tocmai ce a început să schimbe mijloacele de transport în comun. Unii craioveni ar putea crede că o cursă mai scumpă cu taxiul i-ar trimite pe cetățeni în autobuze și tramvaie, toate pline la orele de vârf, să plătească bilete către regia subordonată Primăriei. Alții s-au putea gândi la faptul că cei din conducerea orașului vor să îi vadă mai des pe stradă, să se bucure de trotuarele înguste din anumite zone. Sau poate să îi facă să meargă mai mult cu bicicleta, pe puținele piste din municipiu.

De curând s-a scumpit și biletul pentru mijloacele de transport în comun din oraș. Subvenția la gigacalorie a întârziat să apară, iar craiovenii se vor bucura de ea tocmai când se face cald afară. Pe lângă celelalte scumpiri din ultimele 12 luni, de la mâncare, taxe sau rate, craiovenii vor avea șansa să uite de astfel de probleme. De Paște, aceștia se pot urca în taxi sau în autobuz și să viziteze târgul din parc, organizat sub supravegherea atentă a primarului.

Politica