miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Aladin Georgescu a inspectat lucrările de modernizare de la Spitalul Județean

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a inspectat ieri lucrările de modernizare de la Spitalul Județean, ocazie cu care a făcut o serie de precizări.

”Vizita pe care am făcut-o  la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin mi-a dat încredere că se lucrează bine, constructorul a mobilizat mulți muncitori pentru ca și ritmul să fie foarte bun, astfel că în această vară, o parte a unității aflată acum în șantier, să poată fi dată în folosință.

Practic, sunt aproape de final lucrările la exterior, iar în interior, s-au montat deja, parte din instalații.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și la Unitatea de Primiri Urgențe lucrurile decurg foarte bine. Partea de extindere a fost finalizată și se trece la compartimentare și montarea instalațiilor. În scurt timp, se va turna și platforma heliportului din imediata apropierea a Spitalului.

Vorbim despre două obiective de investiții ale Consiliului Județean Mehedinți, implementate cu fonduri europene și de la bugetul județului:

  • modernizare / recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, în valoare de 83.925.767,46 lei cu TVA;
  • reabilitare, extindere și dotare U.P.U – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport, în valoare de 14.914.878.771 lei.

Investițiile în sănătate sunt o prioritate pentru mine pentru că au ca și consecință asigurarea accesului mehedințenilor la asistenţă medicală de înaltă calitate, iar pe de altă parte, pe termen lung, garantează utilizarea mai eficientă a resurselor publice.

Dincolo de toate, sănătatea poate stimula creşterea economică încurajând cetăţenii să rămână activi pe piața muncii.

Investiţiile în sănătatea populaţiei contribuie, de asemenea, la limitarea costurilor necesare pentru tratarea bolilor care pot fi prevenite şi înseamnă investiţii în forţă de muncă eficientă în domeniul sanitar!” a anunțat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica