Când dragostea e oarbă! Un italian, țepuit cu peste 600.000 de euro de o gorjeancă

O femeie din Gorj a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că l-a „țepuit” cu peste 600.000 de euro pe un italian pe care l-a cunoscut într-un club în care lucra ca dansatoare. Femeia și-a însușit banii pentru construirea unui centru SPA în județul Gorj.

Italianul spune că banii trimiși româncei proveneau dintr-un credit pe care l-a accesat pentru finanțarea afacerii din România.

Rechizitoriul a fost validat de Judecătoria Motru, care a decis, în cameră preliminară, că procesul poate începe, dar sentința nu este definitivă, scrie adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Italianul a spus că a cunoscut-o pe româncă în 2011, într-un club de striptease din provincia Treviso. Românca era dansatoare în local, iar „când se afla în locul privat cu clienţii se dezbrăca complet”.

„Eu am fost de mai multe ori clientul acesteia la privat, şi în acest context ne-am mângâiat şi sărutat, acestea fiind servicii prestate de dansatoare contra cost. Precizez că plăteam cam 50 de euro pentru 15-20 de minute”, le-a declarat italianul polițiștilor români.

Italianul a mai spus că în acest context s-a îndrăgostit de româncă, aceasta părăsind clubul în care lucra după aproximativ trei luni, când italianul a început să o sprijine financiar.

„În toamna anului 2011 i-am dat 6.000 de euro întrucât mi-a spus că trebuie să se opereze la ochi. Apoi i-am dat aproximativ 10.000 de euro întrucât mi-a spus că trebuie să repare ferestrele la o casă. După ce a încetat să lucreze ca dansatoare s-a mutat în România, dar a mai venit de câteva ori şi a stat pentru câte două-trei zile. Eu i-am dat banii în mână. De asemenea, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, i-am trimis prin virament suma de 5.000 de euro întrucât aceasta dorea să aibă un mod de viaţă ridicat şi avea nevoie de bani pentru a se întreţine”, a mai declarat italianul în cursul anchetei deschise la plângerea sa.

Înainte să plece în România, femeia i-a propus să înființeze împreună o firmă care să administreze un centru SPA în România. „Această propunere mi-a făcut-o încă din anul 2011, încă din luna august, când am fost împreună în concediu în Trentino”, a mai mărturisit italianul, care a fost de acord să înființeze, împreună cu românca, o firmă în care el să aibă 51% din acțiuni, iar ea 49%.

Italianul mai spune că la scurt timp după înființarea firmei, românca i-a spus că „doreşte să cumpere un autoturism BMW X6” și i-a cerut să îi trimită în contul personal 50.000 de euro.

„Iniţial eu am cerut ca autoturismul să fie cumpărat pe numele firmei, întrucât în acel moment era administrator al firmei, însă mi-a explicat că din punct de vedere al taxelor era mai avantajos. Eu eram îndrăgostit şi am cerut-o de câteva ori în căsătorie, însă aceasta mi-a spus că doreşte să mai aştepte şi să mă cunoască mai bine”, a mai declarat italianul.

Procurorii spun că, după înțelegerea referitoare la înființarea firmei, italianul a transferat în contul firmei deschise în România suma de 40.000 de euro (două tranzacții).

Potrivit acestora, după cele două tranzacții, românca i-a spus italianului că „este necesară schimbarea unităţii bancare şi implicit a contului bancar, din considerente ce ţin de cursul valutar, respectiv pentru a obţine o convertire mai avantajoasă a sumelor în euro transferate de partea civilă, în moneda naţională”.

Practic, sub pretextul că obține un curs valutar mai bun, românca i-a transmis italianului un alt cont, fără ca bărbatul să realizeze că acesta este, de fapt, contul personal al româncei. Astfel, în acest cont italianul a transferat echivalentul a peste două milioane de lei, în euro.

Din contul de euro, românca și-a transferat banii în contul în lei din care a transferat în contul firmei sub formă de creditare. Practic, prin această metodă, românca a devenit, pe banii italianului, finanțator al afacerii.

În total, din banii trimiși de italian 144.000 de euro ar fi fost folosiți în alt scop decât cel pentru care au fost transferați, iar 2,1 milioane de lei au fost transferați în firmă via contul personal la româncei.

În 2014, contabilul firmei a „turnat-o” pe româncă. „În anul 2014 am primit un mail de la un contabil care mi-a transmis că trebuie să mă avertizeze în legătură cu paguba care mi-a fost pricinuită, pentru că nu toţi banii trimişi de mine au fost investiţi în firmă”, a declarat italianul în cursul anchetei.

În ciuda avertismentului primit de la contabil a continuat să îi acorde încredere româncei de care a fost îndrăgostit până în 2017.

Eu am fost îndrăgostit până în anul 2017 şi am continuat să mă gândesc la o viaţă împreună cu aceasta, după care am început să am îndoieli cu privire la sentimentele ei şi cu privire la modul în care aceasta a folosit banii trimişi de mine, întrucât eu mi-am dat seama că în România, cu banii pe care îi trimisesem trebuia să fie finalizat proiectul.

În rechizitoriul de trimitere în judecată, românca susține că italianul nu i-a spus niciodată că banii sunt pentru finanțarea firmei, „ba din contră, îi spunea că trebuie să aprecieze gesturile sale întrucât o astfel de generozitate este rar întâlnită”.

Ea a mai arătat că „întrucât sumele de bani nu au fost primite cu un anumit scop, le-a folosit atât pentru finanțarea și dezvoltarea societății, cât și în scop personal”. În plus, susține că unele sume le-a folosit și cu italianul pentru cumpărături, cazare sau alte destinații, denumite de el „pentru confortul relației”.

Procesul se va judeca la Judecătoria Motru.

Foto: pixabay

Populare

Recomandări

Taylor Swift, desemnată persoana anului de către revista Time Magazine

Taylor Swift a încununat un 2023 strălucitor, fiind desemnată...

Accident în Mehedinți. Un copil, între răniți

În urmă cu puțin timp a avut loc un...

Străinii care aleg Doljul

Peste 1.500 de străini au primit, anul acesta, drept...

Copiii îi pot trimite scrisori lui Moş Crăciun prin Poşta Română

Începând de vineri, copiii îi pot trimite scrisori lui...