vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Universitatea din Craiova a găzduit sesiunea de informare „Simplificări și facilitați vamale E-customs 2023”

Direcția Regională Vamală Craiova a organizat sesiunea de informare „Simplificări și facilitați vamale E-customs 2023”, marți, în Aula Mihai I (Sala Albastră) din cadrul Universității din Craiova.

Obiectivul general al sesiunii a vizat prezentarea, în contextul economic internațional, a noutăților din sistemul vamal, regimurile vamale și procedurile vamale cu facilitați şi simplificări, prohibiții, restricții și sancțiuni internaționale îndreptate împotriva Rusiei, sistemele informatice integrate utilizate de către autoritățile vamale, la nivelul Uniunii Europene.

V-am invitat aici pentru a vă prezenta simplificări și facilitați vamale. Rolul nostru este, în primul rând, de a vă oferi servicii publice vamale de calitate, într-un mod eficient, cu respectarea reglementărilor vamale. Ca parteneri în acest proiect, la nivelul județului Dolj, îi avem alături de noi pe reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Dolj, Consiliului Județean Dolj și instituției Prefectului Dolj. Ne face plăcere să îi avem alături de noi. Alături de noi sunt și studenți din cadrul Universității din Craiova, care, dacă în urma prezentării noastre de astăzi găsesc interesantă activitatea vamală, îi așteptăm, cu drag, pe viitor, să ne fie colegi”, a transmis Irina Maria Stănică – Director executiv al Direcției Regionale Vamale Craiova, în debutul evenimentului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Subprefectul de Dolj, Nicușor Roșca, s-a declarat încântat de faptul că a putut fi prezent la eveniment: „Ca de fiecare dată, instituția prefectului este alături de orice instituție publică. Apreciem această informare pe care ați demarat-o. Este foarte important ca mediul de afaceri să cunoască aceste facilități”.

Sesiunea de informare s-a adresat agenților economici ce derulează operațiuni vamale prin birourile vamale din raza de competență a Direcției Regionale Vamale Craiova, agenților economici din zona teritorială care în acest moment derulează operațiuni vamale prin alte birouri vamale, agenților economici ce intenționează să desfășoare operațiuni vamale de import/export cât și studenților din cadrul Universității din Craiova, ca viitori specialiști ce vor interacționa cu domeniul vamal.

Politica