Vâlcea. Weekend cu amenzi și dosare penale, în trafic

De la șoferi fără permis de conducere și până la beți la volan, polițiștii vâlceni au avut parte de de toate pe străzile județului. Oamenii legii au verificat 725 de autovehicule, au legitimat 762 de persoane, au efectuat 262 de testări de alcool și droguri, iar pentru abaterile depistate au aplicat 596 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 212.000 de lei.

„Dintre amenzile aplicate, 263 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 21 depășire neregulamentară, 8 pentru abateri bicicliști,  23 pentru abateri ale pietonilor, 2 pentru neacordare prioritate pietoni, 4 pentru consumul de alcool și  275 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 92 de permise de conducere (57 pentru viteză neregulamentară, 21 pentru depășire neregulamanetară, 4 pentru consumul de alcool la volan, 4 pentru neacordarea prioritatea vehicule/pietoni și 6 pentru alte abateri) și retrase 28 certificate de înmatriculare”, potrivit IPJ Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre cei care sau ales cu dosare penale s-a regăsit și un tânăr de 29 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care conducea în voie după ce consumase alcool.

„Sâmbătă 18 martie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au identificat un tânăr de 29 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autovehicul pe DN7, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,48 mg/l  alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii concentrației alcoolice.

A fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, au spus polițiștii.

Populare

Recomandări

Împrumutul de Restructurare de la C.A.R. Top Invest – soluție financiară pentru rău platnici

C.A.R. Top Invest le propune potențialilor clienți din Oltenia...

Video/ Un urs a dat iama într-o bucătărie din Rânca

Un urs a fost surprins cotrobăind prin dulapurile din...

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, gazda manifestărilor dedicate Centenarului Eroului Necunoscut

Săptămâna trecută s-a desfăşurat cea de-a doua parte a...

O primărie din Oltenia a plătit 100.000 de euro pentru un WC

Cazul a fost trimis în judecată! S-au întocmit documente...