vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe simularea pentru Evaluarea Națională

Simularea la Evaluarea Națională începe astăzi, 20 martie, iar prima probă elevii de clasa a VIII-a o vor susține la limba română.

Conform ghidului publicat de Ministerul Educației, testarea va avea loc de la ora 9.00, când vor fi distribuite subiectele în clase.

După ce primesc subiectele, copiii vor avea la dispoziție două ore să le rezolve. Rezultatele obținute nu vor fi făcute publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Dolj, 4.944 de elevi vor participa la simularea Evaluării Naționale (2.394 elevi din mediul urban și 2.550 elevi din mediul rural). Examenul este organizat în 154 de unități de învățământ – centre de examen care școlarizează elevi de clasa a VIII-a.

Desfășurarea simulărilor naționale se desfășoară sub supraveghere audio – video.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Anul acesta, Ministerul Educației nu a mai publicat teste de antrenament care să-i pregătească pentru simulare. Copiii au lucrat după modelele din anii anteriori, scrie libertatea.ro 

O altă noutate este că, în acest an, pentru admiterea la liceu va fi luată în considerare doar media de la Evaluarea Națională, pentru că media generală din clasele V-VIII a fost eliminată. 

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 pentru elevii clasei a VIII-a

20 martie: Limba şi literatura română – probă scrisă

21 martie: Matematică – probă scrisă 

22 martie: Limba şi literatura maternă, pentru elevii care fac parte dintr-o minoritate – probă scrisă 

29 martie: Aflarea rezultatelor



Politica