Aproape 5.000 de elevi doljeni vor participa la simularea Evaluării Naționale

În perioada 20-21 martie 2023, 4.944 elevi din județul Dolj vor participa la simularea Evaluării Naționale (2.394 elevi din mediul urban și 2.550 elevi din mediul rural). Examenul este organizat în 154 de unități de învățământ – centre de examen care școlarizează elevi de clasa a VIII-a, după următorul calendar:

20 martie 2023 – proba scrisă la Limba și literatura română

21 martie 2023 – proba scrisă la Matematică

Policlinica Buna Vestire Craiova

29 martie – Comunicarea rezultatelor

Probele din cadrul simulării naționale a Evaluării Naționale 2023 vor începe la ora 9.00, moment în care, în fiecare clasă, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis pâna la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore.

22 de elevi din 11 unități școlare beneficiează de asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale: evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și examenul național de bacalaureat – sesiunea 2023.

Desfășurarea simulărilor naționale se desfășoară sub supraveghere audio – video.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Populare

Recomandări

Copil, la spital, în urma unui accident produs în Mehedinți

Accident de circulație pe DN 67- județul Mehedinți. Un...

Încă un eșec pentru conducerea colectivă de la FCU Craiova

FCU Craiova a mai pierdut un meci cu Dan...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 09.10 – 15.10.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Cum să îmbunătățim imunitatea copiilor?

Material informativ realizat de Dr Bianca Stan, medic specialist...