vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de școli din Craiova și Dolj, dotate cu mobilier nou. Investiție de aproape 60 milioane lei

Zeci de școli din Dolj și Craiova vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice şi echipamente. Investiția se va realiza prin intermediul PNNR și va însuma aproape 60 de milioane de lei.
La nivelul județului Dolj, Consiliu Județean (CJ) a aprobat vineri proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente (inclusiv echipamente digitale) a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din judeţul Dolj”. Investiția vizează zeci de școli din județul Dolj, dar și școlile aflate sub egida CJ, din Craiova. Peste 17 milioane de lei vor merge către școli, pentru diverse echipamente.
„UAT Județul Dolj va depune spre finanțare proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente (inclusiv echipamente digitale) a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din judeţul Dolj. Apelul de proiecte este competitiv, cu termen-limită de depunere la data de 19.03.2023, conform Ghidului Solicitantului aprobat de Ministerul EducațieiValoarea totală eligibila maxima a proiectului este de 14.533.945,44 lei fără TVA, respectiv 17.295.395,08 lei, TVA inclus”, potrivit proiectului CJ.
Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a explicat că la începutul lunii februarie a existat o întâlnire cu toți primarii din județ, cărora li s-a vorbit despre proiect și li s-a cerut alăturarea în proiect. Astfel, CJ Dolj a semnat parteneriate cu toate administrațiile locale care s-au înscris în acest demers.
„În decursul lunii februarie, noi am organizat întâlniri cu toți primarii din județul Dolj, cărora le-am lansat invitația de a ni se alătura într-un demers cu finanțare nerambursabilă, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Prin intermediul acestui proiect, vom achiziționa echipamente, mobilier și materiale didactice pentru mai multe unități de învățământ din Craiova și din 25 de comune, cărora li se adaugă Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Palatul Copiilor din Craiova. O altă parte dintre primării, care au capacitatea tehnică și personalul necesar, își vor depune singure aplicațiile pentru obținerea fondurilor. În ceea ce ne privește, în afara școlilor speciale pe care le avem în coordonare, am semnat parteneriate cu toate administrațiile locale care s-au înscris în acest demers. Valoarea proiectului pe care îl vom depune pentru obținerea finanțării în cadrul PNRR este de peste 17 milioane de lei“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit proiectului CJ, 26 de laboratoare de informatică vor primi echipamente digitale, în timp ce peste 340 de săli de clasă, se vor alege la rândul lor cu astfel de echipamente.
„Dotarea cu echipamente digitale a 26 laboratoare de informatica – Investitia I9; – Dotarea cu echipamente digitale a unui laborator de informatica din cadrul unei unități de învățământ IPT – Investitia I13;; – Dotarea cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual a 345 săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/ săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe eligibile– Investitia I9; – Dotarea cu mobilier și materiale didactice a 346 săli de clasă/grupă din unități de învățământ preuniversitar/săli pentru activități extrașcolare din unitățile conexe eligibile – Investitia I11; – Dotarea cu mobilier specific și materiale didactice specifice a 13 laboratoare multidisciplinare– Investitia I11; – Dotarea cu echipamente digitale a 13 laboratoare multidisciplinare– Investitia I11; – Dotarea cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale a 30 cabinete școlare din unități de învățământ preuniversitar/unități conexe (cabinete pe discipline, cabinete de asistență psihopedagogică, săli de sport) – Investitia I11; – Dotarea cu mobilier, materiale și echipamente de specialitate a unui atelier de practica IPT– Investitia I14”, potrivit proiectului CJ.
Beneficiarii proiectului aprobat în ședința de vineri a CJ Dolj sunt Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina“, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile“, Liceul Tehnologic Special „Beethoven“, Palatul Copiilor Craiova, precum și unitățile de învățământ preuniversitar din comunele Almăj, Amărăștii de Jos, Brădești, Bratovoești, Calopăr, Caraula, Carpen, Catane, Celaru, Ciupercenii Noi, Dobrești, Dobrotești, Ghindeni, Izvoare, Leu, Lipovu, Orodel, Ostroveni, Seaca de Pădure, Siliștea Crucii, Tălpaș, Vârtop, Vârvoru de Jos, Vela și Verbița.

La nivelul orașului Craiova, proiectul a fost și el aprobat de consilierii locali, iar valoarea investiției depășește 40 de milioane de lei. Astfel, 19 grădiniție, 11 școli gimnaziale și 22 de licee se vor alege cu echipamente noi.
„Data fiind oportunitatea de finantare oferita in cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, componenta 15- Educatie, pentru dotarea cu echipamente IT, mobilier și materiale educaționale și sportive, a liceelor cu filieră vocațională, cu profilurile militar, teologic, sportiv, artistic și pedagogic, cluburilor, cluburilor sportive și palatelor copiilor, prin intermediul universităților de stat pentru unitățile de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și care sunt înființate în cadrul acestora, precum și prin intermediul statelor majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă pentru unitățile de învățământ preuniversitar din cadrul acestora, se vor dota 52 de unitati de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica din Municipiul Craiova, respectiv 19 gradinite, 11 școli gimnaziale si 22 licee, conform analizelor de nevoi depuse”, se arată în proiectul consilierilor locali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica