sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum a speriat Pițurcă un fost jucător de la FCU Craiova: „Nici nu mă băga în seamă”

Ștefan Bărboianu, fostul fundaș de la FCU Craiova, este acum antrenor secund și jucător de la CSM Reșița. El și-a adus aminte cât de mult l-a speriat Victor Pițurcă, atunci când fostul selecționer a mers să antreneze echipa lui Adrian Mititelu.

Omul care și-a pus cea mai mare amprentă pe cariera mea. A dus nivelul de antrenamente și cerințe la alt nivel, față de ce făcusem la Craiova până atunci. Aveam 20 de ani și mă antrena Victor Pițurcă, fostul selecționer. Era deja un șoc pentru noi, cei tineri. Era perceput ca un antrenor dur, închis. Total greșit. Când a venit, a avut puțin timp să cunoască lotul. La primele antrenamente, nici nu mă băga în seamă. M-am dus acasă și am zis: «E cam gata cariera mea la Craiova».”, a declarat Bărboianu la GSP Live.

Lucrurile s-au schimbat. Bărboianu a avut și noroc. Fundașii stânga pe care Pițurcă îi avea la dispoziție s-au accidentat, iar antrenorul a decis să facă o improvizație, care s-a dovedit inspirată, mai târziu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Era o problemă pentru mine, era clar, nu mă  ridicam la nivelul așteptărilor dânsului. Am strâns din dinți, m-am antrenat. Am avut noroc. Era fundaș stânga Joshua Rose, accidentat. Dublura era Mădălin Ciucă, reprofilat din fundaș central. Înainte de un meci cu Rapid s-a accidentat și el. Următoarea variantă eram eu. M-a încercat pe postul de fundaș stânga la antrenament și a fost mulțumit. M-a chemat apoi la el și mi-a zis: «E șansa ta, nu te oprește nimic din a demonstra. Știu că nu ești fundaș stânga de meserie. Vreau să joci simplu, să urci în atac, dar nu uita că ești fundaș». Asta a fost prima discuție cu el. Pițurcă era un motivator și un tactician de nota 10”,a mai povestit fostul jucător de la Craiova.

Politica