sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

USR Dolj vrea alianță „de dreapta” pentru alegeri

USR Dolj propune partidelor politice de dreapta o alianță puternică împotriva administrației PSD. Liderii USR cer reprezentantelor de dreapta crearea unui pol politic pentru alegerile din 2024. Într-o conferință de presă susținută miercuri la Craiova, președintele USR Dolj, Cezar Dragoescu, a criticat dur administrația condusă de Olguța Vasilescu. Dragoescu a amintit cei 33 de ani conduși, în mare parte, de administrația PSD.

“Nu putem să trăim în orașul nostru sub teroarea clanurilor politice. Haideți să ne uităm un pic la ceea ce a generat PSD-ul în ultimii 33 de ani în Craiova și în Dolj. Și avem șomaj, depopulare și sărăcie. Într-un cuvânt, nimic bun. S-au ratat oportunități uriașe întrucât Craiova putea deveni hub IT, putea fi un pol în industria constructoare de mașini, sau putea fi un competitor de luat în seamă în industria aeronautică. Nimic din toate acestea nu s-au întâmplat. Pentru că Olguța Vasilescu și PSD-ul conduc atât la nivel local cât și la nivel județean o administrație neperformantă, lipsită de viziune, fără niciun interes pentru ziua de mâine, al craiovenilor și al doljenilor. Banii oltenilor se duc în buzunarele firmelor de partid, de aceea nu sunt bani și nu se construiesc școli, grădinițe, spitale, drumuri. La fel în Craiova, ca și la nivel național, PSD nu face altceva decât să sărăcească oamenii. Rezultatul guvernării PSD îl vedeți. Avem sate pustii, copiii noștri se nasc în alte țări, tinerii migrează din Craiova către alte orașe din țară, la fel și specialiștii. Practic, exact acea categorie de oameni care ne poate aduce dezvoltare economică”, a spus Cezar Dragoescu, care a promis că începând de joi se vor purta discuții cu ceilalți reprezentanți ai partidelor de dreapta.

“Vom începe chiar de mâine (nr joi) discuții cu partidele care se consideră de dreapta, pentru a construi un pol politic pentru dezvoltarea județului și pentru modernizarea Craiovei. Fac un apel pe această cale să lăsăm toți orgoliile și să colaborăm pentru bine Craiovei și al județului. Să veni în fața craiovenilor cu cel mai bun program econiomic și cu cei mai buni oamei, pentru cinste și competență. Ambiția USR-ului este ca de la 33 de ani de la căderea comunismului, Craiova să aibă șansa primului primar de dreapta, veritabil, să aibă o majoritate reformatoare tot de dreapta care să modernizeze și să conducă acest minunat oraș pe drumul său european. Aș vrea să fac o promisiune tuturor craiovenilor: Este începutul sfârșitului pentru Olguța Vasilescu”, a adăugat Dragoescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prezent la conferință, liderul USR Craiova, Ion Belu a explicat cât de importante sunt pentru Craiova alegerile din 2024. Președintele organizației craiovene a vorbit despre marea depopulare care a existat în ultimii ani la nivelul orașului.

“Considerăm că în 2024, alegerile sunt cruciale pentru viitorul Craiovei și că PSD conduce de prea mult timp Craiova. Deși au avut toate pârghiile, deși au condus țara, deși conduc regiunea, ne confruntăm constant cu aceleași probleme de bun simț. Am eșuat în a ne atinge potențialul și am rămas în urmă în toate sectoarele economice. Suntem devansați de toate orașele mari din România. Oamenii pleacă din Craiova. Tinerii se duc spre vest și spre alte orașe. Este nevoie de o schimbare pentru a face Craiova un oraș mai atractiv. În ultimii 10 ani, Craiova a pierdut peste 35 de mii de locuitori. Aceștia înseamnă mai mult decât toate voturile Olguței Vasilescu la ultimul scrutin. Vedem pe numere că electoratul craiovean nu își dorește o administrație PSD și că are nevoie de o schimabre și de un motiv să iasă la vot”, a spus președintele USR Craiova, Ion Belu.

Politica