vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/VIDEO. Plimbare cu tramvaiul lăudat, la Craiova

Primăria Municipiului Craiova a primit aprobarea Consiliului Local pentru darea în concesiune către RAT a primelor 10 tramvaie, miercuri, când două dintre acestea au plecat din depou și au început să și circule în oraș. Prima cursă nu se putea efectua fără prezența primarului, cei drept, ca la trenuri, cu întârziere. Lia Olguța Vasilescu a ajuns, într-un final, la depou, după o lungă ședință extraordinară.

Așadar, primele două tramvaie primite de RAT au fost puse la treabă. Lia Olguța Vasilescu, însoțită de viceprimarul Răzvan Diaconu și de fostul edil – Mihail Genoiu, s-a așezat în partea din față a tramvaiului. Plăcut impresionată de faptul că o femeie era vatman, Olguța Vasilescu a purtat discuții cu colegii, în timp ce tramvaiul oprea în stații și călătorii urcau, unii de nevoie, alții de curiozitate.

Craiovenii se opreau pe stradă să filmeze sau să fotografieze tramvaiele atât de lăudate de autoritățile locale. La mijlocul traseului, doi copii încântați de noua bijuterie de pe șinele Băniei au început să dea ture în interior, să inspecteze dacă administrația a avut gusturi bune. Când au vrut să meargă în față, aproape de primar, aceștia au fost opriți de șeful Poliției Locale Craiova, care le-a explicat ca e mai bine să rămână pe locurile lor. O tânără a făcut direct un Tik-Tok după ce a urcat, în timp ce o femeie, la scurt timp după ce a pășit în tramvai, s-a plâns de tapițerie, care ar fi destul de greu de întreținut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Călătoria a fost stabilită la o oră de vârf: 17:00, cu întârzierea de rigoare. După aproximativ o jumătate de oră în care a purtat discuții liniștite în partea din față a tramvaiului, iar acesta s-a aglomerat suficient, Lia Olguța Vasilescu a decis să dea câteva declarații, doar în în partea din spate a mijlocului de transport în comun. Decizia a fost una inspirată pentru primar, ținând cont de faptul că cetățenii au văzut-o și au lăudat-o pentru noua achiziție.

E frumos. E confortabil. Sperăm din toată inima să se și întrețină. Sperăm să fie cât mai mulți craioveni care să își lase mașina acasă, pentru că au condiții foarte bune de transport. În această situație sperăm să avem un trafic mai puțin aglomerat. Așteptam de mult acest moment. Am profitat de faptul că au venit acești bani europeni. Avem 10 tramvaie noi, pe șine, astăzi. 17 vor fi pe șine, peste încă două luni. Pentru că vor veni noile autobuze, practic vom schimba întreg parcul auto. Tot mai mulți craioveni vor putea beneficia de aceste condiții de transport în comun. Noi sperăm să ne bucurăm de ele. Chiar fac un apel la craioveni să întrețină aceste tramvaie, pentru că au costat mult”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Politica