joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Programul pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus, din 24 martie

Ministrul Mediului Tanczos Barna a precizat că noi sesiuni ale programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus vor începe de pe 24 martie. El a adăugat că noul program Rabla Local este finanţat cu fondurile pentru gaze cu efect de seră şi are un buget alocat de 240 milioane lei, potrivit News.ro.

„Deschidem pe data de 24 martie programul pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus. Cele două programe beneficiază de un buget majorat. Totalul bugetului este de 1,5 miliarde lei, anul acesta pentru cele două programe. De asemenea, avem alocare pentru un program nou, finanţat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră – Rabla Local. Acest program va fi derulat şi implementat în colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale, cu primăriile. În 15 zile deschidem înscrierea pentru primării în acest program”, a spus ministrul.

După ce se finalizează lista acestor unităţi administrativ-teritoriale şi se semnează electronic contractele de finanţare, se va deschide aplicaţia pentru cetăţeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem un buget de 240 de milioane de lei pentru acest program. Bugetul va fi completat cu un procent de 20% din totalul de 100% din partea autorităţilor locale. Adică, 2.400 lei se vor plăti din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, iar 600 de lei se vor plăti din bugetul local. Astfel, beneficiarul va primi un total de 3.000 lei pentru fiecare maşină mai veche de 15 ani şi care va fi casată, va fi predată pentru reciclare”, a anunţat Tanczos Barna, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Politica