marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Un muncitor de la CE Oltenia, rănit grav după ce s-a electrocutat

Un electrician de la Complexul Energetic Oltenia a fost rănit, joi, după ce s-a electrocutat, în condiţii care vor fi stabilite ulterior. Bărbatul a ajuns cu arsuri grave la spital, iar medicii au decis să-l transfere la Bucureşti.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Gorj au precizat că pacientul a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe, cu arsuri, iar medicii au decis să-l transfere la Bucureşti.

„Bărbatul a fost adus la UPU, a primit îngrijiri medicale aici, dar medicii au decis să îl transfere la o unitate medicală din Bucureşti. A fost transferat cu ambulanţa tip C cu medic la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti”, au precizat oficialii spitalului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Muncitorul, care are aproximativ 40 de ani, s-a electrocutat în timp ce efectua o revizie.

Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. 

„În data de 09.03.2023, la Societatea Complexul Energetic Oltenia S A, la Unitatea Minieră de Cariera Rovinari, Sector Tismana, în jurul orelor 09:40, în timpul efectuării unei intervenții la un tablou electric de 6 kv , aferent unui echipament de munca CBS din circuitul tehnologic la excavatorului 1400-02, s-a produs arc electric.

Arcul electric produs l-a ars pe electricianul prezent la fața locului pe ambele brațe, pe față și pe piept.

Acesta este angajat CEO din iulie 2022. Victima fost transportă la Spitalul de Urgență Tg-Jiu, ulterior a fost transportata la un spital din București.

Evenimentul a fost comunicat instituției noastre iar potrivit prevederilor legale evenimentul va fi cercetat de către o comisie nominalizată de către angajator și avizată de ITM Gorj”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, potrivit pandurul.ro. 

Politica