sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Familiile victimelor accidentului de la Jilț Sud cer despăgubiri de peste 2,5 milioane de euro

Trei persoane au murit și alte zece au fost rănite după ce mașina tip tanchetă care le transporta în interiorul Carierei Jilț Sud din cadrul Complexului Energetic Oltenia s-a răsturnat, pe data de 17 ianuarie. Acum familiile victimelor cer despăgubiri în valoare de 2,7 milioane de euro.

Primele verificări arată că tancheta a căzut în gol aproximativ trei metri. Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, scrie Pandurul. Cei trei angajați ai CEO au murit asfixiați, au arătat medicii legiști.

„Cumva deja se cristalizează faptul că tanchetele erau mai mult decât uzate, dar doar prin prisma întrebărilor adresate experților prin obiective. La prima vedere se pare că mașina ar fi „sărit din viteză” în timp ce urca dealul (presupusul drum tehnologic) și nici frânele nu erau corespunzătoare, ceea ce a dus la răsturnarea tanchetei. Termenul de depunere pentru raport este 15 martie, un termen nerealist totuși, însă un termen ce pune presiune pe anchetă”, a declarat presei, avocatul părților vătămate, Adrian Cuculis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Familiile celor implicați în accident au depus cereri de constituire ca parte civilă solicitând despăgubiri în valoare de 2,7 milioane de euro. Mai mulți șefi, printre care directorul Sucursalei Miniere și șeful Carierei Jilț Sud, au fost schimbați din funcție, a anunțat miercuri Complexul Energetic Oltenia.

De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din funcția de șef UMC Jilț a lui Dancău Doru și numirea lui Vulpe Viorel în această funcție, precum și schimbarea din funcția de șef al Carierei Jilț Sud a lui Grecu Sorin și numirea în această funcție a lui Turtoi Tiberiu.

Foto:arhivă

Politica