marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Expoziție de lux la Muzeul Județean Olt

O expoziție aparte a fost vernisată la Muzeul Județean Olt. 77 obiecte, aparținând Muzeului Brukenthal, pot fi admirate până în luna mai de către pasionați. Potrivit adevarul.ro, expoziţia „Sobrietate și stil în moda transilvăneană a secolelor XVIII-XIX” a adus la Slatina veștminte, podoabe și tablouri care zugrăvesc o lume de mult apusă, dar pe care adesea o evocăm. Sunt 77 piese, selectate din zestrea extraordinar de bogată a Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, ce oferă ocazia unei priviri în trecut.

„Ace de voal, paftale şi cingători din aur şi argint bătute cu pietre preţioase, costume şi accesorii vestimentare, toate sunt semne ale dezvoltării economice pe care o atinseseră locuitorii din Transilvania în secolele trecute”, descriu organizatorii expoziției vernisate joi, 2 martie 2023 și care va putea fi vizitată, la Muzeul Județean Olt, până în 22 mai 2023.

Piesele au fost selectate de către dr. Raluca Maria Frâncu și dr. Raluca Maria Teodorescu, curatorii expoziției, la Slatina exproziția fiind pregătită pentru vizitatorii avizați sau simpli iubitori de frumos de către dr. Iohana Brătoi. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Această expoziție este un concept pe care noi l-am organizat încă din anul 2012 și expoziția a parcurs un traseu lung prin țară, începând de la Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Olteniei din Craiova, până la Satu Mare, Constanța, Iași… Este o expoziție care a circulat până în 2015 în toată țara. Am făcut o pauză și iată că revenim cu expoziția, pe care o redeschidem de data aceasta la Muzeul Județean Olt, într-un concept adaptat, nou, în care am inclus tablouri care au fost restaurate și nu au mai fost expuse de o perioadă lungă de timp”, a menționat dr. Raluca Teodorescu, potrivit sursei.

sursa foto: adevarul.ro

Politica