joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Părinții, îndemnați să refuze solicitările de bani la școală, pentru cadouri și serbări. Ligia Deca: „Aceste practici trebuie să dispară”

Practica banilor ceruți de la părinți la școală pentru serbări sau cadouri trebuie să dispară, este de părere Ministrul Educației, Ligia Deca, care îi îndeamnă părinții să sesizeze abuzurile și dă asigurări că vor fi luate măsuri în consecință.

”Eu cred că aceste practici trebuie să dispară. Dar pentru asta trebuie să avem curajul să refuzăm atunci când se solicită astfel de contribuții care nu au legătură cu procesul didactic și de asemenea cred că trebuie sesizate abuzurile. De fiecare dată când am primit sesizări despre astfel de fenomene am luat măsuri. Mi se pare firesc să nu existe niciun fel de condiționare a actului didactic de contribuții care nu-și au locul în învățământ. Chestiunile simbolice, tradiționale, un mărțisor făcut acasă de copil din drag pentru învățătoare nu cred că intră la această categorie”, a declarat ministrul pentru Digi24.

Deca a ținut să precizeze că aici nu este vorba despre atențiile „simbolice” pe care copiii le oferă profesorilor și a dat ca exemplu mărțișoarele făcute acasă de cei mici pentru învățătoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica