sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Anchetă la maternitatea Spitalului Județean, după moartea unui bebeluș în pântecele mamei

Este anchetă la maternitatea Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin, după ce un bebeluș a murit în pântecele mamei. Investigaţia a fost deschisă după ce părinții bebelușului decedat au depus plângere la Parchetul Judecătoriei Drobeta-Turnu-Severin și la Colegiul Medicilor și au cerut anchetarea morții suspecte a copilului chiar în maternitate, acolo unde mama trebuia să fie în siguranță, sub supravegherea medicilor.

Un eveniment fericit s-a transformat într-o tragedie pentru doi tineri din localitatea Strehaia, Mehedinți. Bebeluș care ar fi trebuit să vină pe lume, la termen, după o sarcină a mamei fără probleme, supravegheată constant de un medic ginecolog, a murit.

Tânăra a ajuns la Maternitatea Spitalului Județean luni dimineață, adusă de soțul său, pentru că avea contracții. Bărbatul spune că în timpul sarcinii totul a decurs normal, iar bebelușul era bine. A fost internată și niciun medic nu i-a spus că ar putea avea probleme cu copilul, deși mama avea în continuare dureri, contracții și sângerări. La un moment dat, medicii chiar ar fi pregătit-o pentru naștere, dar au întors-o din fața sălii de operație, explicându-i că va naște în dimineața de 7 februarie, atunci când doctorița care o asistase în timpul sarcinii urma să intre de gardă. Numai că, ulterior, tânăra și-a sunat soțul și i-a transmis că i se spusese că bebelușului nu-i mai bate inima și e mort.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Părinții bebelușului decedat au depus plângere la Parchetul Judecătoriei Drobeta-Turnu-Severin și la Colegiul Medicilor și au cerut anchetarea morții suspecte a copilului chiar în maternitate, acolo unde mama trebuia să fie în siguranță, sub supravegherea medicilor. Familia suspectează faptul că medicii nu și-au făcut treaba și nu au intervenit la timp să provoace nașterea copilului.

Și la Maternitatea Spitalului Județean din Drobeta-Turnu-Severin s-a deschis o anchetă după ce s-a aflat de moartea suspectă a bebelușului.

”Pentru noi este un eveniment nefericit și nu ne-am dori să se mai întâmple așa ceva”, a declarat Elena Bololoi, director îngrijiri medicale Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Politica