joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Intervențiile din weekend ale pompierilor mehedințeni

Pompierii militari au intervenit, weekendul trecut, la stingerea a trei incendii, dar și salvarea victimelor a două accidente rutiere, evacuarea apei din două gospodării, transportarea a trei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței de urgență unui număr de 27 persoane cu diverse afecțiuni medicale.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, 04 februarie a.c., un echipaj de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Pătulele. Pompierii au lichidat imediat incendiul, cauza probabilă de izbucnire a acestuia fiind determinată de coșul de fum necurățat de funingine.

Duminică după-amiaza, pompierii mehedințeni din cadrul Detașamentului Orșova au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru lichidarea unui alt incendiu, izbucnit la coșul de fum al unei case de locuit din municipiul Orșova. La sosirea echipajului, acesta se manifesta la coșul de fum și pardoseala din lemn a podului, pe o suprafață de aproximativ un metru pătrat, fiind stins imediat. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată tot de un coș de fum necurățat de funingine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În această dimineață, 06 februarie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au acționat cu două autospeciale cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în care se afla o centrală termică. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la centrala termică din interiorul anexei, dar și la întregul acoperiș, pe o suprafață de circa 30 de metri pătrați.

Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la casa de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia fost determinată de efectul termic produs de mijlocul de încălzire supraîncălzit. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă atragem atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.

Pompierii reamintesc că, în ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, sunt obligatorii verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.

Totodată, populația trebuie să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței.

Nu se vor utiliza mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecte sau improvizații, deoarece pot conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți.

”Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, potrivit unui comunicat.

Politica