sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Derby della Madonnina. Inter câștigă, Milan din vară se mută la Paris

Internazionale Milano câștigă al doilea Derby della Madonnina în 18 zile. După victoria din Supercupa Italiei, cu 3-0, meci disputat în Arabia Saudită, la Riad, nerazzurrii au înregistrat un nou succes în fața concitadinilor de la AC Milan, de data aceasta în campionat. Singurul gol al partidei a fost marcat de Lautaro Martinez, în minutul 34. Reușita a venit în urma unui corner executat de Hakan Calhanoglu, fostul jucător al rossonerilor, venit la Inter liber de contract.

Oaspeții, primă repriză de 0 pe linie

Meciul a început cu Inter care a preluat inițiativa și care a avut două ocazii mari în primele 10 minute, la prima dintre ele Tătărușanu reușind să scoată mingea cu un reflex de zile mari. Portarul român nu s-a lăsat păcălit nici de execuțiile lui Dimarco sau Calhanoglu, boxând de pe linia porții mingile trimise de aceștia direct din corner, dar nu a avut ce face la lovitura de cap a lui Lautaro, în minutul 34.

În prima repriză, AC Milan a reușit „performanța” de a înregistra 0 șuturi pe poartă, 0 șuturi spre poartă, 0 șuturi blocate, 0 atingeri în ultimii 11 metri și 0 cornere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Repriza a doua a fost mai echilibrată, Inter alegând mai degrabă o tactică precaută. Nerazzurrii au pus accent mai mult pe partea defensivă și pe controlul jocului la mijlocul terenului. Ocaziile n-au lipsit, totuși, interiștii marcând de 2 ori, ambele goluri fiind anulate de centralul partidei pentru un fault în atac al lui Lukaku și un offside la Martinez.

Omul meciului pentru oaspeți a fost Tătărușanu, care până la finalul meciului a mai respins două șuturi periculoase ale acelorași Martinez și Lukaku. Astfel, Derby della Madonnina se încheie cu un rezultat strâns și emoții până la fluierul de final.

Milan Skriniar a făcut pace cu ultrașii Interului, după ce a semnat cu PSG

Săptămâna premergătoare meciului a fost una tensionată în tabăra interistă. Milan Skriniar a semnat cu PSG, după ce a refuzat prelungirea contractului cu Inter. Fundașul, care în ultimele luni preluase și banderola de căpitan, va părăsi Italia din postura de jucător liber de contract.

Pentru a detensiona atmosfera, Skriniar s-a întâlnit cu reprezentanți ai galeriei interiste cu care a discutat despre motivele care au stat la baza deciziei sale.

„Ne-am înțeles cu Skriniar. De la Nord nu purtăm pică. Deși capitolul Skriniar e deja aproape istorie, vrem să menționăm că Milan a vrut să clarifice cu noi motivele care au dus la decizia de a schimba culorile la finalul sezonului în ciuda faptului că a arătat mereu afecțiune pentru Inter. (…)

Deși esența este că motivele financiare le-au depășit pe cele legate de suflet, nu simțim să îi punem o cruce în spate unui jucător care ne-a oferit multe satisfacții prin contribuția sa și îi rugăm pe toți să-l trateze cel puțin cu respect pentru profesionalitatea de care a dat dovadă pe perioada petrecută la Milano.

Sperând că e învățătură de minte pentru conducătorii clubului, noi am ales să ne uităm în față, cu Inter mereu în inimile noastre și fără a purta pică pe un jucător care, totuși, nu va mai trebui să poarte niciodată banderola de căpitan dar care merită oricum respectul nostru pentru tot ce a dat pe teren”, se arată în flyerele distribuite la stadion de ultrașii interiști.

foto: facebook.com/Inter

Politica