joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO. Probleme în Craiova din cauza ninsorii

Zăpada le-a pus mari probleme craiovenilor. Copacii au început să cadă, din cauza ninsorii abundente. ISU Dolj a intervenit în mai multe rânduri, pentru a scoate mașini de sub pomii doborâți la primele ore ale dimineții.

Conform ISU, până duminică dimineața, la ora 10, erau 6 copaci căzuți și 11 mașini avariate. Toate aceste probleme au apărut, în timp ce autoritățile locale spun că au început deszăpezirea Craiovei, în forță. Angajații Primăriei au acționat încă din cursul nopții, cu un număr de 50 de utilaje multifuncționale, încărcătoare și ATV-uri pentru trotuare.

Se lucrează pe trotuare cu 500 de angajați de la regiile din subordinea Primăriei Craiova și s-au folosit, până acum, aproximativ 200 de tone de material antiderapant. S-a acționat cu prioritate pe străzile de categoria 1, bulevarde, străzile cu circulatie intensa, urmând a se interveni in plan secund, in zona cartierelor de case”, transmit reprezentanții Primăriei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până duminică dimineața, s-a raportat că un număr de 6 copaci încărcați de zăpadă au căzut pe domeniul public. Aceștia au ajuns imediat în atenția lucrătorilor de la regii pentru a debarasa zonele, iar autoritățile au făcut un apel către cetățeni, să fie foarte atenți dacă merg în parcuri: „Rugăm cetățenii să circule cu atenție în parcuri, pentru că angajații RAADPFL scutură copacii de pe aleile principale, pentru a preveni orice pericol. De asemenea, reamintim persoanelor juridice că au obligația să debaraseze și să curețe de gheață și zăpadă trotuarul din fața spațiilor comerciale”.

Câteva dintre intervențiile ISU:

  • Strada Castanilor, pentru degajarea unui copac căzut pe doua autoturisme și pe strada Mihai Cerchez pentru degajarea unui copac care a avariat doua autoturisme.
  • pentru degajarea unui copac căzut pe 3 autoturisme, Craiova, strada Mihail Barca
  • Copac căzut pe două autoturisme, Craiova, strada Brazda lui Novac, nr.98
  • Copac căzut pe un autoturism, Craiova, bld. Dacia, bl. 99 A3
  • Copac căzut pe un autoturism, Craiova, str Dr. Ion Cantacuzino
  • Copac cazut pe autoturism, mun. Craiova, bld Oltenia, Bl.25, intervine Sectia Pompieri Craiova cu o autospeciala de descarcerare.

Politica