sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Beți și drogați la volan

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat, pe drumurile publice din județ, pentru reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere și depistarea conducătorilor auto care care încalcă normele rutiere.

Astfel, s-a acționat pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, efectuează depășiri neregulamentare sau conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 340 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 36 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au constatat și 7 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Un tânăr, de 31 de ani, din comuna Teasc, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 55, în comuna Secui, cu viteza de 125 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561, între localitățile Segarcea și Cerăt, cu viteza de 141 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, potrivit IPJ Dolj.

O tânără, din municipiul Târgu Jiu, este cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența drogurilor.

„În seara zilei de 03 februarie a.c., ora 02.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat o tânără, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Constantin Brâncoveanu, din municipiul Craiova.

Tânăra a fost testată de polițiști cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la consumul de cocaină și cannabis. De asemenea, în urma controlului efectuat în autoturism a fost găsit un plic în interiorul căruia se aflau fragmente vegetale de culoare verde-oliv. Tânăra a fost condusă la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice”, potrivit sursei citate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și deținere de droguri pentru consum propriu.

O femeie, din municipiul Craiova, a fost depistată la volan cu o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În noaptea de 03/04 februarie a.c., ora 00.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat o femeie, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Matei Basarab, din localitate.

Întrucât femeia prezenta halenă alcoolică a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost condusă la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice”, potrivit IPJ Dolj.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Politica