vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Olt. Incendiu la Giuvărăști

Pompierii ISU Olt au intervenit miercuri noapte pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Giuvărăști. Acoperișurile a două locuințe, dar și mai multe anexe au fost distruse de foc. Deasemenea, 100 de baloți de lucernă au fost mistuiți în incendiu. Din fericire nu au existat victime omenești, iar pompierii au acționat timp de trei ore pentru a opri focul.

„Echipaje din cadrul ISU Olt și ISU Teleorman, cu trei autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit noaptea trecută, în comuna Giuvărăști, pentru stingerea unui incendiu puternic, izbucnit într-o gospodărie și propagat la gospodăria vecină. În sprijinul militarilor au acționat și pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Giuvărăști, la

La sosirea primelor echipaje, ardeau acoperișurile de la două locuințe, mai multe anexe gospodărești, furaje și folie de polietilenă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat mai bine de trei ore.

În urma incendiului au ars acoperișul locuințelor și anexelor, pe aproximativ 300 de metri pătrați, 100 de baloți de lucernă și folie de polietilenă. De asemenea, au fost deteriorate tavanele locuințelor și anexelor gospodărești.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații”, potrivit pompierilor ISU Olt, care au venit și cu recomandări.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care se pot solda cu pagube materiale importante și chiar cu pierderi de vieți omenești, reamintim principalele măsuri de prevenire a incendiilor izbucnite din cauza instalațiilor electrice:

•nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
•nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
•nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Politica