marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”Risc mare de atac” în Turcia! Germania și-a închis ambasada

Consulatul german de la Istanbul a fost închis miercuri din cauza unei ameninţări sporite de atac. Germania şi-a avertizat cetăţenii din Istanbul că riscul de atac este în mod special ridicat în cartierul central Beyoglu şi în zona Pieţei Taksim, foarte frecventată, a anunţat Ministerul de Externe german, relatează DPA.

Anterior, avertismente similare către cetățenii lor au transmis și Suedia, Norvegia, Danemarca.

Ministerul a precizat că decizia de a închide consulatul a fost luată după „evaluarea autorităţilor de securitate” şi i-a îndemnat pe cetăţeni să fie vigilenţi şi să evite mulţimile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Germania, Suedia, Norvegia, Danemarca, precum şi SUA, deja şi-au avertizat cetăţenii săptămâna trecută în privinţa unui risc crescut de atac în Turcia. SUA şi-au întărit avertismentul luni pentru a include şi Istanbulul.

Turcia, în schimb, şi-a avertizat cetăţenii în privinţa unor atacuri în Europa şi SUA, scrie digi24.ro

Tensiunile între Turcia şi unele ţări europene s-au intensificat din cauza unor proteste pe care Ankara le consideră islamofobe sau antiturceşti. Cel mai recent, politicianul de extremă dreapta danezo-suedez Rasmus Paludan a dat foc unui Coran în faţa unei moschei din Stockholm şi a ameninţat că va face acest lucru în fiecare săptămână până când Turcia va aproba aderarea Suediei la NATO.

În ultimele săptămâni, mai multe acţiuni similare în întreaga Europă au provocat furie în Turcia. Printre acestea s-au numărat spânzurarea unei efigii a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan la Stockholm şi ruperea unor pagini din Coran în Ţările de Jos.

Suedia, alături de Finlanda, vrea să se alăture NATO drept rezultat al războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Toate cele treizeci de state membre NATO trebuie să fie de acord cu acest lucru. Turcia şi Ungaria nu şi-au dat încă acordul.

Politica