O comună din Gorj va avea un centru de zi dedicat persoanelor vârstnice

Autorităţile din comuna gorjeană Roşia de Amaradia anunţă că, în scurt timp, vor deschide centrul de zi dedicat persoanelor vârstnice din localitate.

Investiţia a costat peste 150 de mii de euro, fonduri europene. Lângă acest centru, primăria vrea să construiască şi un cabinet stomatologic. Mai este nevoie de câteva avize pentru ca centrul de zi să fie inaugurat şi să înceapă să funcţioneze.

Pe lângă socializare, vârstnicii care vor merge acolo vor avea parte şi de alte servicii, cum ar fi cele medicale sau juridice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am realizat pe fonduri europene un centru de zi pentru vârstnici. Săptămâna trecută, am obţinut autorizaţia de funcţionare de la DSP. Urmează să o obţinem şi pe cea de la ISU şi putem spune că este o investiţie finalizată”, a declarat edilul Liviu Cotojman, din Roşia de Amaradia, potrivit pandurul.ro.

Lângă acest centru, primăria vrea să ridice de la zero un cabinet stomatologic. „Sunt două loturi cadastrate. Avem în plan o altă investiţie cu finanţare europeană: un centru integrat al localităţii, care are ca prioritate realizarea unui cabinet stomatologic al Primăriei. Noi vom colabora cu un doctor stomatolog. Fie facem parteneriat, fie găsim o modalitate să finanţăm noi cheltuielile cu salariile. Încercăm să creăm un centru integrat, un fel de minispital pentru localnici”, a mai spus primarul din Roşia de Amaradia.

Populare

Recomandări

Familia unui deputat decedat de Covid cere un milion de euro daune de la Spitalul Militar

Soția și cei doi copii ai parlamentarului PSD Sebastian...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 20.03 – 26.03.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

MAE, atenționare de călătorie în Franța: Zboruri anulate până marți

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români...

Restricții de circulație înainte de FCU Craiova – CS Mioveni

Mai multe sectoare de drum din Craiova vor fi...