Helmut Duckadam, alături de fotbaliștii de la FCU: „De ce să sufere ei pentru câțiva oameni”

Helmut Duckadam este de părere că meciul dintre Sepsi și FCU Craiova nu trebuia oprit. Acesta consideră că a fost o prostie din partea arbitrului să ia o astfel de decizie și că, prima dată, trebuia ca suporterii să fie evacuați. Totodată, fostul mare portat se gândește și la fotbaliștii străini de la FCU, care suferă din cauza acestor evenimente.

Mi se pare o prostie! Dar noi tot timpul facem premiere, de ce să nu fie și aici o premieră? Părerea mea este că trebuia să se rezolve foarte simplu. Bine, trebuia și arbitrul să aibă această putere, sau Federația, sau observatorul. Eu aș fi propus să fie oprit jocul, să fie evacuați acei suporteri din stadion și să se reia jocul. Dacă nu puteau fi evacuați suporterii, trebuia să fie întrerupt jocul, iar, după 24 de ore, era reluat jocul fără spectatori din minutul oprit. Așa… suferă un club, suferă jucătorii, pentru că, la Craiova, sunt foarte mulți jucători care habar n-au ce înseamnă Ținutul Secuiesc, ce înseamnă imnul și așa mai departe. Ei au venit să câștige niște bani. De ce să sufere jucătorii pentru câțiva oameni care au un război cu Mititelu?”, a spus Helmut Duckadam pentru as.ro.

Stelistul explică faptul că arbitrul putea să ia alte măsuri, mult mai bune pentru jocul de fotbal. Totuși, centralul a decis să oprească meciul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eu cred că ar trebui revizuită această politică: “Dom’le, evacuăm frumos acei suporteri recalcitranți, le dăm amenzi, îi interzicem pe stadion. De ce să sufăr eu, care merg la meci să văd spectacol și am plătit bilet?”. Arbitrul și observatorul ar trebui să poată să ia această decizie (n.r. – să fie evacuați suporterii). Dacă nu suntem în stare să evacuăm 100-300 de suporteri, înseamnă că nu suntem pregătiți cu nimic în țara asta! S-a creat un precedent. Așa… putem să oprim fiecare meci. Au fost atâtea situații în care se putea opri un meci. Nu știu cine va profita de această oprire, pentru că, în niciun caz, fotbalul”, a mai declarat Duckadam.

Populare

Recomandări

Încep înscrierile în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus

Persoanele fizice se pot adresa, începând din 24 martie,...

Finlanda oferă vacanțe gratuite ca să-i învețe pe oameni cum să fie fericiți

Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din...

Vâlcea. S-au încheiat lucrările la podul peste Râul Cerna, de pe DN 65C

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova (DRDP) a...