Sediul Poliției Novaci, reabilitat prin PNRR

Sediul Poliției orașului Novaci va fi reabilitat prin PNRR. Contractul de finanțare a fost deja semnat, fiind vorba despre o investiție de aproape 1,6 milioane lei.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Gorj, la data de 15 decembrie 2022 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului ,,Reabilitarea și modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii Poliției orașului Novaci”, nr. C5-B2.2.b84, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă/Componenta 5 – Valul renovării/Axa 2 – Schema de Granturi pentru eficienţă energetică în clădiri publice/Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, care urmăreşte obiectivele generale ale Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (MRR), mecanism creat la nivelul Uniunii Europene ca instrument financiar temporar.

Componenta C5 – Valul Renovării își propune îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul este implementat, în parteneriat, de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, cu Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, având calitatea de Partener 2 (Beneficiar). Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 1.581.663,51 lei, din care 1.329.129,00 lei valoarea eligibilă din PNRR și 252.534,51 lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

Implementarea proiectului se va realiza în perioada 15 decembrie 2022 – 15 iunie 2024. Obiectivul proiectului urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumul de energii convenționale, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și, implicit, protejarea mediului înconjurător.

Reabilitarea sediului Poliţiei Oraşului Novaci reprezintă o oportunitate majoră pentru modernizarea durabilă a fondului construit existent. De asemenea, creşterea eficienţei energetice în energia primară poate contribui semnificativ la asigurarea unei performanţe energetice crescute a clădirii, aşa cum cere Directiva 2012/27/UE privind eficienţa energetică.

Prin realizarea obiectivului de investiție ,,Reabilitarea și modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii Poliției orașului Novaci” se urmărește reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 72,2%kWh/mp/an, reducerea consumului de energie primară totală cu 78,6% kWh/mp/an, reducerea nivelului anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârșitul implementării proiectului la 60,9%kgCO2/mp/an. Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi
Administraţiei, finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României şi din fonduri naţionale.

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Donald Trump, pus sub acuzare în cazul starului porno Stormy Daniels

Marele juriu din Manhattan a votat să-l pună sub...

Mai multe tipuri de concedii, considerate vechime pentru stabilirea pensiei 

Mai multe tipuri de concedii sunt luate în considerare...