sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victor Pițurcă, audiat la sediul DNA!

Victor Piurcă a fost reținut de procurori în cursul nopții, iar luni un complet de judecată va decide dacă va dispune o măsură restrictivă de libertate în cazul lui.

În același dosar este audiat și unul dintre șefii Romarm.

Potrivit gândul.ro, este vorba despre un dosar mai vechi în care s-au făcut mai multe percheziții și au fost deja audiate mai multe persoane, cunoscut opiniei publice sub numele de „Măști pentru MApN”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada în care România era în  stare de urgență, șeful direcției medicale MApN,  generalul D.P., s-a ocupat de „operațiunea” de achiziționare a măștilor anti-COVID.

Acesta l-a însărcinat pe șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MApN, C.P., să găsească transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale, cu precădere măști întrucât Ministerul Apărării Naționale nu dispunea de sumele respective.

Prin urmare, șeful farmaciilor a luat legătura cu italienii Riccardo și Andrea Barsanti, ca să le intermedieze relația cu o firmă chineză. După găsirea furnizorului prin cu ajutorul italienilor, generalii și-au dat seama că nu au suficienți bani și astfel a intrat pe fir Victor Pițurcă, conform Pro Sport.

Prin intermediul firmei deținute de fiul lui (Alexandru Pițurcă), Victor Pițurcă ar fi plătit transportul măștilor.

Firma lui Alexandru Pițurcă a virat banii către o altă companie, ALLODIUM SA (front al forțelor aeriene din Ucraina). La rândul său, ALLODIUM SA a achitat către FA Ukraine – avionul de transport fiind din flota militară ucraineană -, dar și echipamentele medicale către firma din CHINA SICHUAN LINGTONG INTELLIGENCE ENVIRONMENTAL PROTECTION INDUSTRY CO LTD.

Apoi, echipamentele militare au fost livrate de către asiatici către HELIOS, firma lui Neacșu Vasile, un apropiat al lui Pițurcă senior. De la HELIOS, echipamentele au fost trimise către MApN.

Procurorii suspectează posibile fapte de corupție

În cadrul unui dosar deschis de procurorii militari, se fac verificări cu privire la posibile fapte de corupție comise de către generalii MAPN, dar și fapte de evaziune fiscală.

Din acest dosar, o parte din fapte au ajuns pe masa procurorilor DNA, în urma unei disjungeri către Parchetul anticorupție.

Victor Pițurcă a mai fost cercetat de DNA pentru rezilierea contractului dintre fostul selecționer al naționalei României și FRF.

În trecut, el a fost condamnat cu suspendare în Dosarul Valiza.

Politica